Festivalul Moldo Crescendo ajunge la Timișoara. Povestea tinerilor care au dus muzica...

Festivalul Moldo Crescendo ajunge la Timișoara. Povestea tinerilor care au dus muzica clasică din sălile de concert pe ulițele satelor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Festivalul Moldo Crescendo ajunge la Timișoara

Pasionații de muzică clasică și cei ce își doresc să o cunoască sunt așteptați la Festivalul Moldo Crescendo care ajunge pentru prima oară la Timișoara.

Proiectul Moldo Crescendo a fost inițiat în 2015 de șase tineri talentați născuți în Republica Moldova, care studiază sau au studiat în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, Bucuresti, Cluj-Napoca, Moscova, Maastricht. În vacanțe, tinerii organizau concerte de muzică clasică din dragostea pentru cei de acasă și pentru muzica de calitate. Până în prezent, au fost în 11 localități din Moldova cu peste 25 de concerte, iar anul acesta și-au propus să susțină 10 concerte, trei în Republica Moldova și șapte în România, la Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București.

Festivalul are loc grație celor câteva sute de de oameni care au donat în campania de crowdfunding lansată de tineri. Spectacolul din Timișoara va avea loc la Filarmonica Banatul marți, 24 iulie, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

„Când vorbim despre muzică clasică deseori înțelegem muzică grea, plictisitoare, pentru bătrâni sau alte calificative nu tocmai pozitive.


Noi ne-am propus să distrugem acest stereotip. La concertele Moldo Crescendo noi oferim cursuri expres de istoria muzicii – explicăm muzica pe care urmează să o cântăm, astfel publicul înțelege și se poate îndrăgosti cu adevărat de muzica clasică! #muzicaunește – ne convingem de acest lucru la fiecare concert Moldo Crescendo, când sub un acoperiș sau în aer liber, oameni de toate vârstele, indiferent de etnie, limba vorbită, apartenența politică sau religioasă, se unesc pentru a savura muzica eternă pe care o interpretăm. Muzica deschide inimi, este ceea ce noi numim – frumosul. Și da, noi credem că frumosul va salva lumea! Noi credem că oricine se poate îndrăgosti de muzica clasică, atunci când este interpretată cu multă pasiune“, spun membrii acestui inedit proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.