City-managerul Timișoarei despre adresa trimisă Ministerului Mediului: „Se referă la stația de...

City-managerul Timișoarei despre adresa trimisă Ministerului Mediului: „Se referă la stația de sortare, nu la salubrizarea stradală. Va fi operată de Colterm”

0
DISTRIBUIȚI

Robert Kristof, city-managerul Timișoarei, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro, că adresa pe care a semnat-o, trimisă Ministerului Mediului în luna iulie, se referă la stația de sortare a deșeurilor, și nu la salubrizarea stradală, așa cum susține parlamentarul PSD Alfred Simonis într-o postare pe Facebook. Potrivit lui Robert Kristof, stația nu ar urma să fie operată de Retim, ci de Colterm, documentele necesare fiind trimise către Consiliul Concurenței.

„Alfred Simonis greșește. Adresa se referă la stația de sortare, nu la salubrizarea stradală. Stația de sortare, am și menționat în trecut și presa a scris, că vrem să o dăm către Colterm să o opereze, nu către Retim. Nici nu avem cum să o dăm direct către Retim, doar prin licitație putem face asta.


Noi o să o dăm către Colterm, pentru că putem, legea ne permite, Consiliul Local Timișoara fiind acționar 100%, la Retim suntem doar 50%. Deja documentele sunt trimise către Consiliul Concurenței, pentru a da în operare stația de sortare a deșeurilor către Colterm, pentru că se îmbină foarte mult cu activitatea companiei. Dacă își modifică anumite cazane, pot la un moment dat să ardă deșeurile de acolo și să producă agent termic. Noi am făcut o adresă către Ministerul Mediului, în situația în care ar fi rămas fără operator, dacă consideră că este o situație de forță majoră și apoi noi puteam să luăm măsuri. Aceasta era esența adresei. Alfred Simonis vorbește despre salubrizarea stradală, dar în adresă nici nu se menționează despre asta, ci totul este despre stația de sortare”, a explicat Robert Kristof.

Vă reamintim că Alfred Simonis a publicat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, o adresă trimisă Ministerului Mediului, în 17 iulie, de către Robert Kristof, care anunța că licitația pentru desemnarea operatorului pentru stația de sortare este în plină desfășurare și susținea că „vă rugăm cu insistență să ne comunicați dacă această situație este caz de forță majoră ceea ce ar putea determina prelungirea activității de operare a stației de sortare deșeuri de către actualul operator (Retim SA, n.red.)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.