Greu și în Liga 2: ACS Poli, eșec usturător pe terenul Farului....

Greu și în Liga 2: ACS Poli, eșec usturător pe terenul Farului. Echipa lui Ionel Ganea a intrat în degringoladă după ce a rămas în inferioritate numerică

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a revenit în B după trei ani, în condiții grele și cu o înfrângere la un scor rușinos. Nou promovata SSC Farul, echipa suporterilor constănțeni, o necunoscută totală după ce a întâmpinat la rândul ei mari probleme în această vară, a ajuns să le acorde o corecție elevilor lui Ionel Ganea. Timișorenii au condus cu 1-0, dar au cedat cu 4-1! Toate golurile gazdelor au fost marcate de Alexandru Grigoraș. Primele reușite au venit de la 11 metri, în urma unor penalty-uri acordate la hențurile fundașului Alin Mutu, eliminat după a doua sancțiune.

Mutat pe ”Viitorul” din cauza problemelor cu stadionul ”Farul”, încă neomologat, jocul de la Constanța al timișorenilor a început cu… o schimbare în primul 11. Bocșan fiind înlocuit după încălzire de sârbul Basic. Titular a fost și celălalt jucător de peste graniță din lotul oaspeților, Mrkela. A lipsit din lot Bogdan Străuț.

În minutul 4 Octavian Drăghici a introdus balonul în poartă, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Zece minute mai târziu s-a înregistrat și prima șansă notabilă pentru gazde, dar Licu a trimis doar în plasa laterală din marginea careului mic. Un minut mai târziu putea fi 0-1, dar Drăghici a preluat lung și Stavrev l-a blocat pe atacantul timișorean. Până la urmă acesta a înscris din lovitură liberă, în minutul 32, gol după care a afișat și un tricou de pe margine: ”La mulți ani, Radu B!”. Farul nu s-a descurajat și a atacat apoi cu entuziasmul tipic unei nou promovate. Dacă în minutul 39 constănțenii nu au putut profita de ieșirea hazardată a lui Curileac, gazdele au egalat cu două minute înainte de pauză.


Șutul lui Alexandru Grigoraș a fost deviat cu brațul de Mutu în corner și s-a dictat penalty. Același Grigoraș, căpitanul formației suporterilor dobrogeni, a transformat cu un șut în dreapta lui Curileac. Iar repriza I s-a încheiat cu un șut peste poartă trimis de Bîrnoi.

Dezastru în repriza secundă

Timișorenii au rămas periculoși în repriza secundă iar în minutul 58 Andrej Mrkela a fost aproape de prima sa reușită la ACS Poli, dar șutul său a întâlnit transversala.

Vine însă și minutul 63, când un nou șut, acum al lui Neagoe, lovește brațul aceluiași Mutu și arbitrul Cătălin Buși dictează un nou 11 metri și încă un galben. Al doilea pentru fundașul sosit de la Luceafărul și, prin urmare, eliminare. Tot Grigoraș a făcut 2-1 la trecerea în minutul 65, de această dată cu o execuție în celălalt colț al porții bănățene.

Farul a avut apoi minute bune în care a ținut balonul departe de poarta lui Stavrev. Portar solicitat mai puțin de către timișorenii aflați în inferioritate. Același Mrkela (75) a mai încercat să puncteze. Dar, aproape la faza imediat următoare, Grigoraș a punctat din nou, hattrick după un șut pe jos din careu de această dată. Fază după care Ganea l-a schimbat pe Dumbravă, considerat vinovat pentru că a cedat ușor în duelul cu Neagoe, care a procurat assist-ul.

Sare pe rană și în minutul 82, când Grigoraș a marcat golul 4, lipsea din program execuția cu capul! În prelungiri ambele echipe au mai avut șansa unui gol, care nu ar mai fi contat însă în ecuație. S-a încheiat 1-4, un scor sever, neașteptat, și, poate, o lovitură din teren de această dată asupra moralului echipei timișorene greu încercate.

SSC Farul Constanța: Stavrev – Iani, Roumadi, Frîncu, Twumasi – Doumbia, Tudorică (85 Șicu) – Bg. Petrescu (78 Țăranu), Cocîrlă (58 An. Neagoe), Licu – Al. Grigoraş (cpt.). Pe bancă: Vl. Neagu – D. Matei, Momodou, Dombrovoschi. Antrenor: Ion Barbu.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Haruţ, A. Mutu, Basic, Dumbravă (78 Podină) – Melinte – Mrkela (85 Velcotă), Bîrnoi, D. Codrea, Al. Popovici (72 Motreanu) – Drăghici. Pe bancă: M. Contra – Bocșan, D. Filip, D. Golda. Antrenor: Ionel Ganea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.