Clinică vitală de la Spitalul Municipal din Lugoj, închisă de inspectorii DSP...

Clinică vitală de la Spitalul Municipal din Lugoj, închisă de inspectorii DSP pentru starea jalnică în care se afla. De ce nu vrea managerul să investească în reabilitare

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au dispus închiderea temporară a Staţiei Hemodializă a Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, după ce au descoperit că secţia este într-o stare deplorabilă.

Echipa de control de la DSP Timiş a luat măsura închiderii compartimentului începând cu 5 octombrie. În prealabil, inspectorii DSP au făcut mai multe controale, pe parcursul anului, şi o serie de recomandări care nu au fost luate în seamă. Recomandările vizau, în principal, starea igienico-sanitară a secţiei: erau locuri în care tavanul căzuse, pereţii aveau infiltraţii, iar spaţiul era neigienizat, inclusiv cel în care se depozitau materialele sanitare. DSP Timiş l-a şi amendat pe managerul instituţiei cu 10.000 de lei.

Teoretic, pasul următor ar fi ca spitalul să remedieze deficienţele constatate de DSP, iar după, inspectorii să meargă din nou în control, să verifice dacă unitatea este conformă cu normele în vigoare şi să ridice măsura luată. Practic, managerul instituţiei spune că secţia este ineficientă şi că, în urma unui studiu făcut, a constatat că nu rentează să investească în aceasta.


În consecinţă, o solicitare de renunţare la această secţie a fost transmisă Ministerului Sănătăţii.

„S-a ajuns la vorba mea. Semnalul de alarmă l-am tras de la începutul anului trecut. Compartimentul de Hemodializă este ineficient, din punctul meu de vedere, având privatul B.Braun care a luat 99,9% din pacienţi. (…) DSP a venit şi mi-a spus să investesc, am spus că deocamdată nu pot să investesc”, a declarat, astăzi, Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal din Lugoj.

Managerul spune că pacienţii care fac dializă şi care au fost redirecţionaţi către Spitalul Judeţean Timişoara sau clinica privată din Lugoj nu plătesc absolut nimic pentru tratament. „Spitalul din Lugoj e spital de gradul 4 şi nu e obligat să aibă în structură Clinică de Hemodializă. Nu e vorba de uman, din moment ce un compartiment îmi merge prost şi îmi trage spitalul (…), ţin şapte pacienţi, îmi aduc datorii, şi pe ceilalţi 900 cât fac pe lună nu pot să îi îngrijesc corespunzător (…) Fiecare spital se adaptează pe patologia din zona respectivă”, a mai spus Floroni.

În spital sunt şapte staţii de Hemodializă, dintre care două sunt funcţionale şi o a treia este luată în comodat. Secţia are un medic nefrolog şi patru asistente. Managerul spitalului spune că adresabilitatea este foarte scăzută, 6-7 fiind numărul constant de pacienţi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.