Incanto Quartetto, muzicienii care se implică în viaţa cetăţii

Incanto Quartetto, muzicienii care se implică în viaţa cetăţii

0
DISTRIBUIȚI

Talentații artiști care formează Incanto Quartetto au devenit adevăraţi mentori pentru generaţia tânără, prin concertele educative susţinute în mod special pentru elevii şi adolescenţii din Timişoara.

Incanto Quartetto defineşte excelenţa în muzica de cameră în Timişoara – fapt recunoscut în primul rând de numărul impresionant de persoane care, din anul 2010, participă şi savurează concertele tematice ale muzicienilor, susţinute lunar la Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.

Devenit un nume sonor în cultura oraşului, Incanto Quartetto îşi face simţită prezenţa şi aduce un aport deosebit de consistent şi valoros în toate ariile muzicii timişorene, de la concerte şi spectacole până la educaţia copiilor şi tinerilor şi, nu în ultimul rând, reprezentarea ţării şi oraşului în spaţiile culturale din afara graniţelor noastre.

Componenţa actuală a Incanto Quartetto, definită în 2009, este o simbioză perfectă între muzicieni valoroşi, cu calităţi tehnice şi interpretative desăvârşite, dobândite în cadrul a prestigioase Academii de Muzică din ţară şi din străinătate, uniţi sub egida muzicii de calitate din dorinţa de a oferi publicului timişorean un act artistic la un nivel înalt, care să lărgească orizonturi, să educe generaţii şi să aducă în sufletele celor pasionaţi de frumos o oază liniştită într-un cotidian aglomerat, debusolant şi zgomotos.

Condus de violonistul Ovidiu Adrian Rusu, muzician cu o personalitate complexă şi puternică, concert-maestru al Orchestrei Operei Române Timişoara, fiind totodată unul din ce mai recunoscuţi şi apreciaţi concert-maeştrii din Europa de Est, absolvent al Conservatorul din Cluj, desăvârşindu-se la clasa profesorilor V. Spivakov şi R. Kusmaull, Incanto Quartetto îi reuneşte pe Nada Petrov (vioară) şi Marius Bernecker (violoncel), absolvenţi ai Facultăţii de Muzică Timişoara şi Veaceslav Mînzat (violă) absolvent al Conservatorului din Moscova, instrumentişti extraordinari în cadrul Orchestrei Operei Române din Timişoara, având o vastă şi prolifică experienţă de spectacol şi fiind interpreţi excelenţi de muzică de cameră.

Experienţa completă de spectacol aduce tot mai mulţi tineri la concerte

Prin concertele educative susţinute în mod special pentru elevii şi tinerii oraşului de pe Bega, membrii Incanto Quartetto au devenit adevăraţi mentori ai generaţiei tinere, prezentând o şcoală de muzică cu adevărat inspiraţională, oferind susţinere şi îndrumare tuturor celor dispuşi să se lase învăluiţi în spiritul academic de înaltă clasă al prestigioasei formaţii timişorene, fapt demonstrat de prezenţa numeroasă a publicului tânăr la toate manifestările Incanto Quartetto.

Dornici de a oferi publicului o experienţă completă de spectacol, varietate şi multiculturalitate, cei de la Incanto Quartetto colaborează, în concertele lor, cu numeroşi artişti timişoreni, instrumentişti, solişti, balerini, regizori, actori şi chiar tineri şi copii talentaţi, reuşind să transforme fiecare apariţie într-un eveniment cultural, atât în ţară, cât şi în străinătate, în oraşe precum Dusseldorf, Essen, Belgrad, Den Helder şi altele.

Incanto Quartetto excelează în muzica de cameră de factură clasică printr-o manieră stilistică perfectă, dar repertoriul său aduce cinste şi altor genuri, trecând din Baroc şi până în contemporaneitate, prin partituri de cvartet şi transcripţii din repertoriul universal şi desăvârşindu-se prin genuri care şi-au dobândit dreptul de a sta pe scena mare de concert, precum valsul, polca, marşul şi deschizându-şi braţele către tango, milonga, musical şi muzică de film.


Astfel, apariţiile cvartetului sunt primite de fiecare dată cu reînnoită pasiune de publicul de toate vârstele, pentru că, trecând de stereotipul muzicii de cameră, Incanto Quartetto creează de fiecare dată un eveniment unic, plin de culoare şi libertate de exprimare, înfrumuseţat de o tehnică precisă şi o sonoritate unică, printr-un repertoriu ales cu devotament şi o interpretare de înaltă clasă.

Implicare totală în comunitate

Mai mult, prezentat fiind de Asociaţia Culturală Art Time, Incanto Quartetto se implică şi în viaţa socială a oraşului său, oferind concerte de caritate, susţinând campanii de strângeri de fonduri şi educând în permanenţă publicul spre a căuta şi a respecta muzica de calitate. Formaţia timişoreană a înregistrat mai multe CD-uri şi diverse imprimări din concerte, având întotdeauna ca prioritate un sunet frumos şi calitativ, care să demonstreze valoarea muzicii de cameră a oraşului său.

Activitatea Incanto Quartetto se desfăşoară continuu pe tot parcursul anului, formaţia fiind nelipsită din agenda culturală a oraşului, ocupând astfel un loc important în peisajul cultural al acestuia prin aportul său inestimabil la construirea şi consolidarea spaţiului cultural timişorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.