Pericol pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. De ce nu mai pot...

Pericol pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. De ce nu mai pot fi deschise publicului Tribuna II și Peluza Sud

0
DISTRIBUIȚI

stadion dan paltinisan

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara poate fi închiriat în continuare pentru organizarea de evenimente, însă fără mai multe sectoare de la Tribuna II și Peluza Sud. Decizia a fost luată, astăzi, de Consiliul Județean Timiș, aleșii votând un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea închirierii și contractul cadru de închiriere ocazională”.

În documentația care însoțește proiectul de hotărâre se arată că Direcția de Prestări Servicii Timiș, care administrează stadionul, a comandat o evaluare a siguranței structurilor construcțiilor la „Dan Păltinișanu”.

„Având în vedere că în perioada 2017 – 2018 s-au constatat o serie de probleme privind siguranța la unele sectoare de la Tribuna II, precum și la toate sectoarele care alcătuiesc Peluza Sud și ținând cont de rezultatele expertizei mai sus menționate, aceste sectoare trebuie să fie închise nemaiprezentând siguranță în exploatare, fapt pentru care propunem modificarea contractului de închiriere ocazională a Stadionului «Dan Păltinișanu»”, scrie în raportul care însoțește proiectul de hotărâre care a fost aprobat astăzi, în ședința extraordinară.

Stadionul „Dan Păltinișanu” poate fi închiriat ocazional în schimbul sumei de 5.000 de lei, fără nocturnă, și de 6.000 de lei, cu nocturnă.


De asemenea, trebuie plătite și utilitățile de către cei care închiriază stadionul.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a precizat că nu renunță la ideea de a demola stadionul și de a construi altul pe locația existentă.

„Astăzi am modificat condițiile din contractul cadru, ținând cont că avem și solicitări pentru organizarea de evenimente culturale, și sper ca anul viitor să beneficiem de aceste evenimente până în momentul când îl vom demola. Vreau să anunț foarte clar că nu voi renunța la această idee de a demola actualul stadion și de a construi altul pe locația existentă. Noi am demarat toate procedurile, îmi este greu să vă spun ca și termen, dar sper ca în momentul când vom avea anul viitor contractul de demolare și execuție, de anul viitor, din toamnă, să putem intra cu demolarea stadionului”, a afirmat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.