ACS Poli pierde cu scandal după ce a condus şi Bacăul la...

ACS Poli pierde cu scandal după ce a condus şi Bacăul la pauză. Momente halucinante cu gazdele şi arbitrul Paul Unimătan în prim-plan FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a pierdut din nou acasă, un scenariu binecunoscut cum ar spune multă lume: 1 pauză, 2 final. Doar aceste detalii nu ar face însă „cinste” tuturor evenimentelor de pe „Electrica” de la meciul cu Aerostar Bacău, scor 1-2 (1-0). Toate cele trei goluri au fost marcate din penaltiuri iar ultimul, cel câştigător, a generat reacţii violente ale gazdelor. Ca circul să fie complet, în prelungiri „centralul” Paul Unimătan a oprit partida mai repede şi, după alte proteste pe gazon, a reluat meciul la insistenţele timişorenilor, pe bună dreptate!

ACS Poli a fost prima care a beneficiat de 11 metri în jocul cu Aerostar. În minutul 6 Filip a căzut în duel cu Ichim şi arbitrul indica primul penalti al zilei. Revenit după povestea cu accidentarea de la nuntă, Drăghici a înscris cu un şut pe jos în dreapta portarului. Foarte nervos şi azi, Melinte a văzut primul „galben” după zece minute, fază la care a fost avertizat şi un băcăuan. Oaspeţii au fost periculoşi în câteva rânduri prin Hurdubei, dar cei circa 200 de spectatori din Fabric nu aveau să vadă reuşite din acţiune azi.

Melinte, car cu nervi

În schimb, repriza a doua a mai oferit două lovituri de pedeaspă, la aceeaşi poartă dinspre calea ferată şi Poliţia Locală, ultima, cu un rol foarte important azi în păstrarea intactă a intergrităţii arbitrilor. În minutul 59 Basic pierde uşor un duel cu Buhăcianu şi comite fault. Virulent la adresa arbitrului, cu greu ţinut de colegi să nu-l atace, Melinte a văzut şi al doilea cartonaş galben şi şi-a lăsat astfel colegii cu o misiunea şi mai grea. Aerostar a egalat prin căpitanul Cătălin Vraciu de la punctul cu var, trecut şi pe la ACS Poli în urmă cu câţiva ani. În mod evident timişorenii au trebuit să se apere în jumătatea de oră finală, de obicei fatidică pe teren propriu (a se vedea jocurile cu Chindia ori ASU Poli).

În minutul 79, după câteva minute fără succes la poarta lui Smaranda, Bacăul a primit un nou penalti, de această dată la o intervenţie a lui Stere asupra lui Chirilă, care a căzut uşor. Decizia lui Paul Unimătan a încins din nou spiritele. Acesta a fluturat două cartonaşe, cine ştie pentru cine, şi a indicat din nou punctul văruit, de unde Vraciu le-a adus colegilor victoria.

După acest moment a venit rândul administratorului special Radu Birlică, să intre în „scenă”. Acesta i-a adresat aparent celui de-al patrulea oficial, arădeanului Alexandru Gornic, vorbe grele, după ce acesta părea cordial cu Florin Bratu. „Nu mai râde bă prostule! … Vagabondule!”, a strigat Birlică. Acesta a intrat în zona vestiarelor la insistenţa poliţiştilor locali, cu rol de stewarzi la meciurile lui ACS Poli.

Haos în prelungiri

Ca ziua să fie cu adevărat memorabilă a venit şi momentul din prelungiri, când spre surprinderea tuturor Paul Unimătan a fluierat finalul partidei după doar un minut şi jumătate scurs. Asta deşi, de la margine s-au arătat clar patru minute suplimentare. Băcăuanii sărbătoreau iar banca timişorenilor a năvălit pe gazon. A fost din nou nevoie de intervenţia forţelor de ordine, căci arbitrul şi-a pierdut de tot „busola”. În cele din urmă Unimătan a rechemat fotbaliştii pe poziţii şi jocul s-a reluat, ba s-a jucat mai mult de două minute şi jumătate. Keita a fost nevoit să revină de undeva de pe „tunel” şi să îmbrace din nou tricoul… Dar degeaba, ACS Poli tot a pierdut. Câteva minute bune timişorenii au fost „lanternă”, până când minunea de pe „plaja” de la Brăila a expirat şi Dacia a revenit pe locul 20, tot cu 5 puncte.

ACS Poli: Smaranda – Haruţ, Melinte (cpt.), Basic, D.


Filip – D. Codrea, D. Pop – Motreanu (71 Stere), Bîrnoi (46, Bocşan), Golda (78, Keita) – Drăghici. Antrenor: Călin Cojocaru

Aerostar: Potcoavă – Ardei, Alin Mutu, Al. Ichim, Chirilescu, Căinari, Rz. Adăscăliţei (90+5 Gavrilă), I. Chirilă, Hurdubei (74 Istrate), Vraciu (cpt.), Buhăcianu (87 An. Pavel). Antrenor: Florin Bratu.

Nervi şi la vestiare. Smaranda, vorbe greu de reprodus: „Ne ameninţaţi că ne bateţi”

Deşi Călin Cojocaru a dat indicaţii astăzi, la declaraţii după ce s-au mai potolit spiritele a venit tot celălalt „secund”, Adrian Săvoiu. „Aţi văzut şi dumneavoastră, nu cred că am fost inferiori adversarului şi meritam victoria. Nu vreau să mă leg foarte mult de arbitraj. Totuşi, e de cascadorii râsului, să oprească ceasul, n-am înţeles. Arăţi patru minute şi opreşti după un minut. Totuşi… simţi timpul, cam repede trec patru minute. Nu ne-am gândit înainte de joc că nu vom câştiga. Am muncit bine săptămâna asta., am sperat mult de la acest joc. Am arătat că suntem peste adversar, dar din păcate am luat două goluri din 11 metri, las la latitudinea specialiştilor să spună dacă a fost sau nu”, a declarat Adrian Săvoiu.

Foarte nervos în zona vestiarelor a fost şi Mădălin Smaranda. „Ne-aţi retrogradat… Ne ameninţi că ne baţi tu? Ne-aţi distrus familiile gunoaielor, gunoaielor!”, a strigat, printre „altele” goalkeeperul gazdelor.

„Venind după o serie de insuccese, nu e uşor şi noi am jucat şi ştim ce înseamnă să pierzi. E foarte greu să-ţi păstrez cumpătul în situaţia de astăzi care a fost… Bineînţeles să discută, Melinte nu avea voie să-şi piardă cumpătul dar suntem şi noi oameni. Muncim o săptămână pentru un meci şi apar asemenea situaţii. Ca în fiecare meci am avut prima repriză bună, minutele 60-70 sunt nefaste, nu cred că se pune problema unei căderi fizice, am jucat apoi în zece oameni 30 de minute… Cu siguranţă o să remediem şi în următoarele jocuri o să fim alţii”, a precizat Săvoiu despre capitolul nervi.

„Ordinarilor, luaţi banii din biserici”, a strigat şi Radu Birlică în dreptul vestiarului arbitrilor.

După Ripensia, Florin Bratu a câştigat cu o altă timişoreană şi are parte de un start pozitiv la Bacău. „E tensiune, s-au întâlnit două echipe care sunt în subsolul clasamentului şi şi-au dorit să câştige. Nu comentez eu arbitrajul, probabil a fost mai aproape a văzut situaţia şi… cam atât”, a spus acesta referitor la penaltiuri. Întrebat dacă a mai văzut evenimente asemănătoare ca cele din prelungiri „Bratone” a răspuns: „La Csikszereda cu Dinamo, acum câteva zile, parcă aşa am văzut. Mă bucur că jucătorii în cele două minute au stat concentraţi pentru că se putea întâmpla orice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.