Mutare surprinzătoare: a semnat cu ACS Poli la o zi după plecarea...

Mutare surprinzătoare: a semnat cu ACS Poli la o zi după plecarea oficială de la ASU Politehnica

2
DISTRIBUIȚI
Foto: ACS Poli

Încă un jucător s-a mutat de la o concitadină la alta din Timişoara. De această dată e vorba de Dănuţ Bilia, jucător emblematic în ultimii ani pentru ASU Politehnica, fundaşul-veteran a semnat astăzi cu „rivala” ACS Poli după ce abia se despărţise de „Băieţii în ghete”.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani a fost înregimentat până în vara lui 2019 de către gruparea care evoluează în prezent pe arena „Electrica”. Acesta a evoluat în ultimii trei ani la ASU Poli, cu care a promovat din C în B şi era unul dintre cei mai vechi componenţi ai grupării pregătite în prezent de Cosmin Petruescu.


Produs local, acesta a mai evoluat de-a lungul timpului la mai multe grupări din B şi C din vestul ţării, inclusiv UTA, ACU Arad, Ineu şi Corvinul.

În această toamnă fundaşul declara pentru Pressalert că nu ar pleca de la ASU Poli decât dat afară: „Chiar joc la echipa la care îmi doream să joc de când sunt mic. Aici e viața mea, e Poli, am ajuns dintr-o conjunctură. De aici mă las! (…) Vreau să fiu antrenor, preparator, ceva în cadrul clubului, dacă vor și cei de sus. Fotbal am făcut o viață și nu pot să fac altceva”.

Fundaş dreapta de meserie, Bilia s-a remarcat în formaţia susţinută de suporteri şi prin evoluţiile pe postul de apărător central, de pe acest post marcând şi contra UTA-ei în victoria cu 2-1 a „Băieţilor în ghete” în faţa arădenilor, în sezonul trecut. De atlfel, foarte probabil el va fi folosit de Călin Cojocaru mai mult în axul central.

Timişorenii nu au primit încă verdictul în cazul Sebastian Velcotă, jucător care s-a îndreptat către CNSL pentru a pleca liber, acesta nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei. Pronunţarea în această speţă s-a amânat pentru data de 4 decembrie.

Farul, oportunitate de punct(e)

ACS Poli începe returul tot cu un joc pe teren propriu. Sâmbătă, chiar de Centenar, de la ora 14.00, pe „Electrica” vine Farul, grupare care tocmai a cedat aseară în prelungiri pe „Dan Păltinişanu” în faţa Ripensiei, scor 0-1. „Ne aşteaptă, la fel, un meci greu şi sâmbătă cu Farul, sperăm să ne recuperăm din punct de vedere fizic, şi sunt convins că vom face un meci bun şi cu Farul. O să mă duc să-i văd să vedem ce joacă… Să vedem ce absenţe o să aibă… Se vede că stăm din ce în ce mai bine în teren… Niciodată nu e prea târziu… clar trebuie să adunăm şi puncte. Nu ne ajută locul din clasament. Trebuie să şi câştigăm dacă vrem să se întâmple lucrul acesta. Facem tot ce putem”, spunea Călin Cojocaru după meciul cu Daco-Getica (scor 0-0).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.