Învinşi de ninsoare: Timişoara Saracens – Northampton Saints, ANULAT din cauza stării...

Învinşi de ninsoare: Timişoara Saracens – Northampton Saints, ANULAT din cauza stării terenului. Va fi al doilea ”meci european” pierdut la masa verde de bănăţeni FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_346562" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: Virgil Simonescu

Codul portocaliu instaurat în Banat a stat şi în calea disputării meciului internaţional de rugby dintre Timişoara Saracens şi Northampton Saints, din Challenge Cup. Jocul a fost anulat după ce arbitrul Joy Neville, din Irlanda, a observat că suprafaţa terenului nu permite desfăşurarea partidei în condiţii de siguranţă. Singura măsură luată de gazde pentru a spera ca intâlnirea să aibă loc a fost deszăpezirea cu metode tradiţionale. Prin urmare, la fel ca în urmă cu aproape doi ani bănăţenii se pot aştepta la o amendă aspră şi înfrângere la masa verde.

Ieri, managerul sportiv al „sarazinilor” Attila Brosovszki, era foarte optimist că partida se va desăşura, în ciuda prognozei, anunţând că deszăpezirea se va face la modul clasic, cu mai multe persoane, fără aportul jucătorilor. Până la urmă a fost nevoie şi de aportul rugbiștilor, al suporterilor și au sosit pe teren până şi numeroşii fani britanici care au efectuat deplasare, peste 300 de persoane. Dar nu a fost suficient. Jocul a fost anulat iar EPCR urmează să anunţe sancţiunile.

„Nu a ţinut Dumnezeu cu noi nici de data aceasta. Terenul, de data aceasta nu e îngheţat, dar datorită faptului că ninge în continuu şi nici în următoarele 24 de ore vremea nu se ameliorează. Cei de la EPCR au luat decizia să anuleze meciul, momentan. Urmând ca mai apoi să treacă la acţiuni care sunt descrise în manual. Mai mult ca sigur o să fie o amendă în valoare de… vom vedea cât. Şi meciul pierdut, cu cinci puncte pentru cei de la Nothampton”, a declarat Attila Brosovszki.

Dacă la meciul cu Stade Francais din ianuarie 2017 terenul era îngheţat dedesubt şi nu s-a putut juca în ciuda eforturilor făcute de club, prin aducerea unui generator din Bucureşti pentru a pune în funcţiune instalaţia de încălzire. Acum, gazonul a fost prea moale, în Timiş ninge de aproape 24 de ore în continuu iar timişorenii nu au mai pus în funcţiune nici instalaţia de încălzire, nici nu au avut vreo prelată pentru a acoperi gazonul înainte. „Toate astea, din păcate, în Timişoara nu funcţionează. Chiar dacă mergea încălzirea, la ora actuală nu puteam să avem un teren verde. Era doar alb. Arbitrii au decis că terenul e mult prea moale şi pune în pericol integritatea jucătorilor. Până la urmă meciul a fost anulat”, a conchis amar conducătorul.

La fel ca în 2017 e de aşteptat ca bănăţenii să piardă la masa verde, scor 0-28, şi să primească o amendă de 30.000 de euro! „Nu plăteşte clubul Primăriei (n.r. SCM), nici acum nu o să plătească… Din păcate pierdem mai mult ca imagine, nu neapărat că ne gândim la bani. Din păcate pierde Timişoara şi pierde România din imagine… Noi şi de data asta şi data trecută am cerut celor de la EPCR şi celorlalte trei echipe să se joace primele trei meciuri la Timişoara. Adică cele din octombrie plus primul din decembrie. Nici data trecută şi nici acum nu au fost de acord toate echipele. Dacă se juca ieri nu aveam nicio problemă…”, a precizat Brosovszki.

Timişorenii nu au avut nici arenă alternativă, aşa cum se arată în primul comunicat al EPCR, forul organizator. „Am încercat şi la Cluj, e închis şi ninge la fel. Puteam să păţim acelaşi lucru dacă mutam meciul în Ungaria”, a mai spus managerul sportiv al Saracens TM.

„Dacă era prelată se trăgea afară tot. În primul rând CJ Timiş nu are interes. De ce să facă treaba clubului? Trebuie să fim puţin realişti, competiţia aceasta e o pălărie prea mare pentru Timişoara. E o cheltuială de bani. Băieţii, uitaţi, în loc să plece acasă stau pe zăpezi. Nu e prea normal ce se întâmplă”, a spus Dănuţ Borzaş.

Timișoara e ultima in grupa A a Challenge Cup, a doua competiție continentală din rugby. Bănățenii mai au două jocuri de disputat in acest sezon european, ambele in deplasare, in luna ianuarie la Dragons in Țara Galilor și chiar la Northampton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.