Salarii de top. Managerii din Timişoara au venituri decente, însă Regiunea Vest...

Salarii de top. Managerii din Timişoara au venituri decente, însă Regiunea Vest e doar a treia la nivel naţional

0
DISTRIBUIȚI

Salariile managerilor de top din România sunt în creştere, la fel şi numărul de joburi oferite acestei categorii profesionale.

Timişoara stă bine la acest capitol, veniturile conducătorilor de top se apropie de o medie de 6.000 de lei. Chiar şi aşa, nu aici se câştigă cel mai bine din ţară, mai mult, regiunea este depăşită de alte două, cea a Bucureştiului şi a Clujului, cu câteva sute bune de lei. Numărul de locuri de muncă pentru poziții de top management a crescut în 2018 cu aproximativ 10% față de anul trecut, companiile scoțând în piață peste 9.000 de astfel de slujbe. Cele mai multe dintre acestea s-au adresat candidaților cu experiență în vânzări – 2.016 locuri de muncă, în logistică – 1.166 de locuri de muncă. sau în banking – 713 locuri de muncă. În căutare de oameni de conducere a afacerilor sunt şi firmele din HoReCa, marketing, achiziții, construcții, financiar/contabilitate, inginerie și IT.

Capitala domină

Ca şi nivel salarial oferit în funcție de regiunea geografică, cel mai bine plătiți rămân directorii din București și Ilfov.


Media salarială pentru acest nivel profesional este în zonă de 7.662 de lei pe lună, potrivit datelor culese de cei de la eJobs. Regiunea de Nord-Vest a țării este a doua cea mai atrăgătoare zonă pentru manageri, din punctul de vedere al veniturilor, media salarială fiind, aici, de 6.281 de lei, net.

Timișoara este şi el pe podium, şi aici se plătesc binei managerii, regiunea de Vest este a treia cea mai atrăgătoare destinație pentru directori de afaceri, cu o medie salarială de 5.975 de lei, lunar. Topul continuă cu zona de Sud (Muntenia), unde media salarială este de 5.866 de lei și zona de centru (5.830 de lei). Managerii din zona de Nord-Est raportează venituri medii de 5.290 de lei, pe lună, iar cei din Sud-Est, de 5.392 de lei. Cele mai mici salarii sunt, însă în zona Olteniei (regiunea de Sud-Vest) – 5.186 de lei. Cel mai bine plătiți sunt directorii de IT, cu o medie salarială de 10.500 de lei. Sunt secondați de directorii financiari, care au o medie salarială de 8.900 de lei, de directorii de marketing și cei de vânzări (cu o medie de aproximativ 8.800 de lei) și directorii de logistică (8.200 de lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.