ACS Poli a luat din nou în braţe „lanterna roşie”. Elevii lui...

ACS Poli a luat din nou în braţe „lanterna roşie”. Elevii lui Valeriu Răchită nu au ţinut ritmul cu Academica Clinceni FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Speranţele lui ACS Poli la salvare s-au diminuat considerabil după cel de-al doilea eşec consecutiv în această primăvară. Academica Clinceni a condus la pauză după un gol suspectat de ofsaid, dar per total ilfovenii şi-au impus jocul pe „Electrica” şi au câştigat în cele din urmă cu 3-1 (1-0). Un eşec care pentru timişoreni înseamnă revenirea pe ultima poziţie, în timp ce oaspeţii se bucurau de trecerea cel puţin temporară pe primul loc.

Jocul nu a adus mulţi curioşi la Pădurea Verde, poate şi pentru că ploua şi exista opţiunea telecomenzii. După remiza cu „Ripi”, Clinceniul lui Ilie Poenaru părea să-şi facă meciul uşor rapid. În minutul 12 Barbu a trimis puternic din lovitură liberă, Dinu Moldovan a respins, dar a făcut-o în faţa careului mic, de unde Răuţă, aparent cu un umăr avans în spatele fundaşilor timişoreni, a punctat simplu cu capul. Peste şase minute gazdele au avut poate cea mai importantă ocazie a întâlnirii. Mingea centrată de Olteanu a fost respinsă slab de Ureche, dar Calugher nu a reuşit să reia spre poartă şi mingea a fost respinsă de acelaşi fundaş-marcator.

Oaspeţii au fost mai periculoşi în continuare. Buziuc a fost neinspirat însă în faţa porţii. Totuşi, în minutul 62 atacantul a centrat ideal pentru nou intratul Nicola, care a înscris cu un cap plasat din opt metri spre vinclul opus. Jocul părea gata, mai ales că ACS Poli a avut dificultăţi să iasă cu mingea din jumătatea proprie. Tânărul Dumitru a ratat desprinderea, tot cu un „cap”, pe direcţia lui Moldovan (78). În schimb, la poarta cealaltă gazdele şi-au reaprins speranţele după ce cornerul lui Rogoveanu a fost convertit în gol trei minute mai târziu de Golda, tot cu partea superioară a corpului.

Elevii lui Vivi Răchită au părut în continuare în pierdere de energie şi atacurile au fost de cele mai multe ori haotice. Pe contraatac ilfovenii au încercat să profite iar în prelungiri Mihalcea, intrat şi el pe parcurs, şi-a făcut mingea pe interior şi a punctat cu un şut pe jos la colţul scurt.

Un eşec care înseamnă pentru ACS Poli poziţia 20 după 25 de runde, deoarece Brăila s-a impus cu CS Baloteşti. Clinceniul speră, în schimb, la promovare.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti (cpt.), D. Munteanu, V. Olteanu – Calugher (46, Calugher), D. Codrea (72, Bîrnoi), Rogoveanu, Buzan (46, Golda) – Bădăuţă, Sidorenco. Antrenor: Valeriu Răchită.

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, An. Răuţă, Patriche (cpt.), M. Dobrescu – B. Barbu, Şut – Cr. Dumitru (78, Mitrov), V. Olariu (69, Mihalcea), P. Pîrvulescu (36, Nicola) – Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru.

Răchită, foarte supărat: „Suntem nişte neprofesionişti”

„Ce să spun, în primul rând îmi cer scuze faţă de brandul Poli, faţă de suporteri, faţă de conducere, pentru că avem toate condiţiile pentru a juca fotbal şi din păcate noi ne batem joc de acest sport.


Pentru asta trebuie să ne fie ruşine, să lăsăm capul jos şi să nu mai avem niciun fel de pretenţii. Suntem nişte neprofesionişti, să spunem aşa, începând de la mine până la ultimul jucător care a intrat azi în teren… Ne-au dominat o echipă cum este Clinceni, care orice am spune nu este un brand în fotbalul românesc, care joacă fotbal, cu jucători cărora le place fotbalul. Noi avem jucători cu pretenţii, sunt primii la cerut, din păcate oferă foarte puţin”, a declarat Valeriu Răchită „la cald”.

Tehnicianul lui ACS Poli a vorbit şi despre probabila eroare de arbitraj, dar a spus că aceasta nu scuză evoluţia generală: „Repriza a doua am încercat să fim mult mai ofensivi, era deja scorul în defavoare… Din ce am auzit se pare că am început de la 0-1 dintr-un gol din ofsadi, numai nouă ni se poate întâmpla. Dar jocul nu scuză o greşeală de arbitraj. Am introdus tot ce am avut din punct de vedere ofensiv pe bancă. Jucătorii care au intrat nu s-au ridicat la nivelul cerinţelor,de fapt nici cei care au fost… Speranţa moare ultima, din nefericire, matematica ne contrazice, dar atâta timp cât mai avem speranţe încercăm să câştigăm cât mai multe puncte…”.

„Mă bucur că pot să spun că m-am întors acasă după atâţia ani. Mă bucur că am făcut un meci bun, mult mai bun şi mai consistent faţă de jocul trecut. A contat foarte mult şi victoria şi mă bucur că am reuşit prin jocul prestat astăzi. Am întâlnit o echipă agresivă, care din punctul meu de vedere îşi joacă şansa de la meci la meci, şi şansele scad. Îmi pare rău că s-a ajuns pentru Poli în situaţia asta, dar asta e viaţa, trebuie să mergem înainte. Eu mă bucur pentru echipa mea… vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au făcut astăzi”, a spus şi Ilie Poenaru.

„Principalul” Clinceniului a explicat cu amănunte cum a demontat jocul gazdelor: „Am trasat nişte lucruri la pauză şi am văzut ce ne ofereau cei de la Poli. Ei veneau pe un pressing avansat şi se creau spaţii foarte mari între liniile lor şi noi trebuia să valorificăm aceste spaţii. Le-am cerut mijlocaşilor laterali să intre mult mai mult la interior şi să jucăm filtrant între liniile lor şi de acolo să dezvoltăm şi să ducem atacuri rapide, dacă merge. Iar dacă nu, să mutăm jocul în jumătatea lor şi să facem posesia acolo cu dezvoltare la margine şi să facem schimb de direcţie. Ceea ce s-a şi întâmplat, am venit cu centrări din margine, au venit golurile, pe zonă centrală. Le-am zis să alterneze şi să ţină jocul departe de poartă pentru că ei vor face o presiune 10-15 minute la începutul părţii a doua şi noi prin verticalizare trebuia să tăiem elanul lor şi să ţinem mingea departe de poartă. Ceea ce am reuşit. Am avut o posesie mult mai bună ca în prima repriză. Am fost dinamici, am fost mobili şi ne-a ieşit până la urmă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.