Timişorenii sunt invitați să viziteze Festivalul Vinului de la Vârşeţ

Timişorenii sunt invitați să viziteze Festivalul Vinului de la Vârşeţ

0
DISTRIBUIȚI

Peste 400 de vinuri vor fi prezentate, weekendul viitor, la doar câteva zeci de kilometri de Timişoara, în cadrul unui festival dedicat acestei băuturi. La Vârşeţ, pe 22 şi 23 martie, are loc ediţia a 14-a a Festivalului Internaţional Vinofest. Vor fi prezenţi 70 de producători din mai multe ţări europene, iar cele mai bune vinuri realizate de aceştia vor intra şi într-un concurs de specialiate, în faţa unui juriu format din oenologi recunoscuţi.

Evenimentul are loc în sălile hotelului Srbija din centrul oraşului sârbesc aflat la graniţa cu România.

Timişorenii, dar nu numai, sunt aşteptaţi la eveniment în număr cât mai mare, a anunţat consulul Serbiei la Timişoara, Vladan Tadic.


„Remarcăm prezența an de an a producătorilor de vinuri din România, precum și cea a sârbilor la Vinvest de la Timișoara, din luna aprilie. Vorbim de o colaborare care durează de 5 ani. În 2019 vrem să aducem și alți producători din Serbia nu numai din Vârșeț. Sperăm ca și viticultorii din România să vină cât mai mulți la Vinofest”, a declarat consulul Serbiei.

Participanţii provin din Serbia, dar şi din Ungaria, Macedonia, Bosnia și Herţegovina, Muntenegru, Slovenia, Italia, Cehia, România sau Ucraina. „Sunt 70 de producători, cu peste 400 de soiuri de vin, iar toate pot fi încercate de vizitatori”, a declarat, la Timişoara, Tatijana Palkovac, reprezentanta Oficiului de Turism din Vârşeţ. Un bilet de acces la eveniment costă 300 de dinari, aproximativ 2,5 euro, vizitatorii având inclus în acest preţ şi un pahar care le va rămâne amintire şi cu care vor putea degusta vinurile prezentate de producători.

Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.