Formația Bucovina lansează cel mai recent album cu un concert de neratat...

Formația Bucovina lansează cel mai recent album cu un concert de neratat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Trupa ieşeană Bucovina lansează cel mai recent album, „Septentrion”, în Timișoara, vineri 10 mai, de la ora 21.00, la Reflektor Venue. Este al cincilea album al formaţiei Bucovina, al patrulea longplay, care a fost lansat pe 8 decembrie 2018 la Arenele Romane, în Bucureşti.

„Septentrion” este o variantă uşor academică a unor idei care au stat de fapt la baza formării trupei, explică Florin Ţibu „Crivăţ”, liderul trupei Bucovina. Este destul de comună fascinaţia pentru cultura şi spiritualitatea nordică, dar şi pentru zonele îndepărtate şi misterioase care ascund un tip aparte de frumuseţe. Iniţial au vrut să îi spună albumului „Nord”, dar li s-a părut prea comun, şi aşa a apărut sub denumirea de „Septentrion” (nord, miazănoapte). Nu este vorba doar de nordul globului, ci şi de nordul ţării, în album regăsindu-se referinţe către Bucovina, către munţi, dar mai mult un nord teoretic. Este un album legat de poveşti, de latura mistică a folclorului, împletit cu probleme existenţialiste, o poveste despre lucrurile ciudate, de departe, spune Florin Ţibu.


Albumul înseamnă şi multă experienţă acumulată de la „Nestrămutat” încoace, o acumulare de foarte multe idei care sintetizează tot ce a făcut până acum formaţia Bucovina. Pe album sunt nouă piese şi un bonus track: „Către ţara de sus”, „Septentrion”, „Din negru (în mai negru)”, „Aşteaptă-mă dincolo (de moarte)”, „Noaptea nimănui”, „Stele călăuză”, „Făurar de vise”, „De cremene”, „Nestrămutaţi II (chemare)” şi bonus track „Vinterdoden”, piesă înregistrată în limba norvegiană, pe versurile formaţiei norvegiene de viking metal, Helheim. Albumul a fost lucrat împreună cu Martin Buchwalter, bateristul formaţiei germane Perzonal War şi tehnician la studioul Gerhardt, şi a fost lansat la Ţara de Sus Records.

Se regăsesc pe „Septentrion” piese cu sonorităţi de black metal, moderne sub aspect componistic, dar şi piese de heavy metal, cu linii melodice care fac uşor de recunoscut filonul folcloric, dar şi stilul componistic obişnuit al Bucovinei. Este o evoluţie a ideilor care au stat la baza albumului „Nestrămutat” din 2015, după cum mărturiseşte liderul trupei.

Biletele pentru concertul din Timișoara al trupei Bucovina costă 30 lei în avans și 40 lei la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.