Sprijin în valoare de două milioane de lei pentru căminele de bătrâni...

Sprijin în valoare de două milioane de lei pentru căminele de bătrâni din Timiș, din partea consiliului județean

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat, astăzi, că a aprobat alocarea a 1,8 milioane de lei pentru sprijinirea bătrânilor care au nevoie de asistență. Fondurile sunt menite a asigura cofinanțarea pentru acest an a căminelor pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare, cu suma de 800.000 de lei, respectiv un milion de lei.

Finanțarea este posibilă ca urmare a asocierii în acest sens a județului Timiș, prin consiliul județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cu cele două localități, prin consiliile locale.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, căminul din Comloșu Mare asigură servicii sociale pentru un număr de 90 de persoane, în momentul de față fiind asistate 62, din care 12 din localitate, iar celelalte din județ.


Centrul de la Jimbolia poate servi un număr de 70 de bătrâni, în prezent fiind asistate 55 de persoane vârstnice, jumătate dintre acestea provenind din alte localități.

„Nu putem să le întoarcem spatele bătrânilor noștri aflați în dificultate. Am răspuns pozitiv cererilor celor două cămine de a le cofinanța activitatea, întrucât efortul financiar ar fi fost prea mare pentru bugetele locale. Fondurile alocate permit desfășurarea activității în condiții normale. Ignorarea problemei ar fi avut consecințe la care nici nu vreau să mă gândesc, beneficiare ale acestor servicii fiind chiar și persoane vârstnice imobilizate la pat”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Cofinanțarea căminelor va fi realizată în regim bianual, în baza unor contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.