ASU Politehnica a avut 29 de jucători la „prima strigare” pentru noul...

ASU Politehnica a avut 29 de jucători la „prima strigare” pentru noul sezon. Cosmin Petruescu îl aşteaptă şi pe Tavi Drăghici GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica s-a reunit astăzi cu majoritatea componenţilor din vechiul lot, precum şi cu o serie de noutăţi. Pe lângă jucătorii acontaţi şi anunţaţi deja, tehnicianul Cosmin Petruescu a avut sub comandă şi alte cinci nume suplimentare, cu care alb-violeţii ar putea ajunge la un acord în perioada următoare. „Conferenţiarul” nu a ascuns că-şi mai doreşte întăriri în atac, confirmând totodată interesul pentru Octavian Drăghici.

„Băieţii în ghete” s-au reunit pe caniculă pe „Ştiinţa”, cu destule noutăţi, cel puţin din punct de vedere numeric. După cum se ştie au fost aduşi deja Mario Contra (ACS Poli), Ad. Ungureanu (Ripensia), Sabin Lupu (ex-U Craiova), Coroiu, Piţigoi şi Lazăr (toţi CNP). Lor li s-au alăturat azi cinci jucători care nu au cel puţin deocamdată contracte cu ASU Poli. E vorba de atacanţii: Artiom Zabun, în vârstă de 23 de ani de la Codru Lozova (Rep. Moldova); Sergiu Jurj, în vârstă de 21 de ani, de la (Kazincbarcika, Ungaria 2); Claudiu Matiş (Cermei L3, 20 ani), şi Marian Codrea (FC Avrig L3, 19 ani). De asemenea cu alb-violeţii se pregăteşte şi închizătorul Mircea Stupu (Giarmata, 22 ani). Adrian Bedea nu s-a antrenat, acesta având o tăietură în zona gâtului.

„Vacanţa la băieţi, la stafful tehnic şi conducerea administrativă a fost o vacanţă activă. În toată această perioadă am fost preocupaţi de consolidarea lotului de jucători. De a-l îmbunătăţi calitativ, numeric. Din acest punct de vedere, după cum aţi văzut în mare parte ne-am atins obiectivele. Gândurile nu pot fi decât poztive, cu atât mai mult cu cât în lot sunt foarte mulţi tineri. Vom merge pe aceeaşi idee pe care am avut şi în sezonul anterior. Deşi suntem conştienţi că ne aşteaptă un sezon mult mai dificil decât precedentul. Din acest punct de vedere sunt aşteptări mari din partea suporterilor, dar şi noi avem aşteptări mai mari ca în sezonul trecut… Sunt foarte multe echipe de tradiţie, cu bugete impresionante… va fi o Ligă a II-a mult mai interesantă”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Sunt într-o perioadă de evaluare, de recunoaştere reciprocă, îi cunoaştem din punct de vedere al cifrelor, al jocurilor, al studierii adversarilor pe care i-am întâlnit. Unii vin din eşaloane inferioare, alţii de la nivel de ligă a doua, alţii din străinătate. Sunt jucători pe care i-am dorit la reunire, rămâne să vedem… Dacă ajungem la un numitor comun dorim să semnăm şi cu ei. Deocamdată e prematur. Vedem dacă se adaptează…”, a adăugat Petruescu despre jucătorii-surpriză de la reunire.

ASU Poli s-a şi despărţit de un calup notabil de jucători: Portarul Dalin Munteanu a plecat în zona Bucureştiului, doreşte să se axeze mai mult pe un nou job după accidentărileî n serie suferite. Motreanu (Astra), Cojocaru (final de contract), Vidrăsan, M. Ene, Cr. Ene (final de împrumut de la Viitorul, O. Ursu (final de împrumut de la U Cluj) şi I.


Plămadă, care probabil va juca la o echipă din zona Moldovei, sunt celelalte plecări. În schimb, se pare că un alt împrumutat în ediţia 2018-19, portarul Ionuţ Murariu ar putea rămâne. „Se poartă negocieri cu cei de la Viitorul pentru un transfer al lui Murariu”, a mai spus „Conferenţiarul”.

Petruescu a recunoscut interesul pentru Octavian Drăghici (33 de ani), care s-a despărţit de Ripensia. „Mai sunt încă doi jucători dar încă au conrtact cu cluburile de care aparţin, e posibil de luni să apară la antrenament. Sunt tot de profil ofensiv. Nu ascund că atacul a fost marea noastră problemă… Tavi Drăghici e una dintre ţinte”, a admis tehnicianul.

Duminică, de la ora 10.00, ASU Poli va disputa primul test al verii, cu adversarul tradiţional din judeţ, FC Bazoş.

Lotul prezent la reunire: M. Contra (ACS Poli), Murariu, Borbei – Cherecheş, Zabun (Codru Lozova, Moldova), Dros, Manea, B. Vasile, D. Radu, Ungureanu (Ripensia), Bîte, Schieb, S. Lupu (Filiaşi), Coadă, Ignea, Mera, Scutaru, D. Bot, Cristodulo, Coroiu, Piţigoi, Lazăr (toţi CNP), Matiş (Cermei), Stupu (Giarmata), M. Codrea (Avrig), C. Jurj, S. Jurj (Kazincbarcika, Ungaria 2), Trip, Gaşpar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.