Tinerii, prioritate zero: ASU Politehnica a luat portar U20 de la ACS...

Tinerii, prioritate zero: ASU Politehnica a luat portar U20 de la ACS Poli, Ripensia investeşte în juniori de la Banatul

0
DISTRIBUIȚI
Mario Contra Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica a luat un jucător de la concitadina şi „omonima” ACS Poli. Talentatul portar Mario Contra s-a alăturat „Băieţilor în ghete” în sezonul următor, unul în care echipele din B vor avea obligativitatea să mizeze pe doi jucători U20 în teren.

În timp ce România U21 impresiona ieri seară în faţa tineretului Angliei, ASU Poli anunţa al doilea transfer al zilei, după cel al lui Ungureanu, şi cel de-al şaselea din această perioadă precompetiţională. Contra, care va împlini 20 de ani pe 15 septembrie a fost cedat de ACS Poli pentru un sezon „rivalilor” locali. În ediţia trecută Radu Motreanu, ajuns acum la Astra, a fost împrumutat „Băieţilor în ghete” de la formaţia al cărei viitor rămâne în balanţă.

În sezonul trecut Mario Contra a apărat în zece partide pentru ACS Poli, toate în tur, inclusiv într-un 1-2 cu ASU Poli, meci în care a avut mai multe intervenţii bune.


În partea a doua a sezonului sub comanda lui Valeriu Răchită a fost adus titular Dinu Moldovan. Contra a mai fost împrumutat pentru un sezon şi la cealaltă echipă din oraş aflată în B, în ediţia 2017-18 îmbrăcând tricoul Ripensiei.

ASU Poli se axează mult pe tineri şi în viitorul sezon. Alb-violeţii pregătiţi de Cosmin Petruescu i-au luat de la Centrul Naţional de Pregătire în această vară şi pe Dragoş Coroiu, Răzvan Piţigoi şi Andrei Lazăr.

Foto: ripensiatimisoara.ro

Vicecampioni naţionali la „Ripi”

Nici Ripensia nu se lasă mai prejos în privinţa tinerilor. Roş-galbenii „construiesc viitorul” şi cu o parte dintre juniorii Banatului care au impresionat la Elite U17 sezonul trecut. LPS-ul a ajuns în finala campionatului, pierdută cu Viitorul, şi a câştigat Cupa României cu aceeaşi formaţie. Trei dintre cei care au contribuit la aceste formaţii au semnat înţelegeri pe cinci ani de zile cu gruparea din Ciarda Roşie. Aceştia sunt: Alex Benea, căpitanul echipei, care poate evolua fundaş stânga şi stopper; Ionuţ Vasluian, o „aripă dreapta” care a atras atenţia mai multor cluburi şi Cosmin Gladun, care a impresionat şi el pe parcursul sezonului trecut. În prima fază cei trei vor evolua pentru echipa U19 a Ripensiei.

E de aşteptat ca LPS Banatul „să cedeze” însă cluburilor din elită alte bijuterii ale acestei generaţii, Mitrov fiind printre cei care au impresionat în mod deosebit în ediţia trecută.

UPDATE Ripensia l-a înregimentat şi pe Marjan Maric de la echipa U17 a celor de la LPS Banatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.