Caniculă în vestul țării. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Caniculă în vestul țării. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI

soare vreme

ANM anunță caniculă și disconfort termic accentuat, dar și avertizări cod portocaliu și galben de vijelii și ploi în jumătatea sudică a țării. Vântul va ajunge la rafală la 90 km/h în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța și se anunță căderi de grindină.

Potrivit unei informări meteo emise marți, vremea va fi călduroasă, de marți până joi, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Vremea va deveni caniculară miercuri în Câmpia de Vest, iar joi în zonele joase de relief.

Cu toate acestea, începând de marți ora 11.00 până la ora 23.00, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali, precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.


Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul țării.

De la ora 13.00 până la ora 23.00, în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.