Formația Riff susține un concert de promovare a celui mai recent album...

Formația Riff susține un concert de promovare a celui mai recent album al grupului, la Teatrul German din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Grupul Riff vine la Timișoara cu un spectacol care va avea loc duminică 16 iunie, de la ora 19 în sala Teatrului German de Stat din Timișoara. Evenimentul face parte din seria de concerte susținute pentru promovarea discului „Pe drum…”, cel de al 11 –lea album al grupului.

Melomanii se pot aștepta la un show de 2 ore din care nu vor lipsi piesele: În loc de bun rămas, Lumea să o străbat, Regele şoselei, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Îngerul a căzut, Profetul, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Ana-Maria.

Grupul a fost înfiinţat în 1970 la Sibiu de Florin Grigoraș şi în primii ani de activitate a purtat numele Sonic. Sub acest nume au fost efectuate primele înregistrări radio şi primele apariţii la TVR în cadrul emisiunilor CLUB T. Componenţa iniţială: Florin Grigoraş – ghitară bas, voce, Gabriel Tudor – ghitară, Radu Voicu – baterie şi Ninei Popşa – solist vocal. Din anul 1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală, RIFF şi începe o perioadă de lungi şi intense turnee în ţară, ajungându-se astăzi la peste 3 500 de concerte.

În toţi aceşti ani formaţia a participat la numeroase festivaluri şi gale, obţinând multe premii sau susţinând recitaluri: Gala Pop, Rock & Folk – Craiova, Constelaţii Rock – Rm.


Vâlcea, Trofeul TOP ’86 – Bucuresti, Festivalul Rock – Buzău, Galele de Rock de la Costineşti, Rock ’92 Bucureşti, S.O.S. Castelul Hunedoara, Rock um Knuedler Luxemburg, Sommerfest Nurnberg, Rock Fest Deventer, MaNo Rock Festival Marburg 2014 şi multe altele. De asemenea, în anii ’80, formaţia a efectuat numeroase înregistrări audio în Studiourile Centrale de Radio Bucuresti, piese apreciate de public: Ochii tăi, Când sunt cu tine, Ploaia, Aurora, Cercul vieţii, Generaţia nouă, Povestea lor, În loc de bun rămas s. a .
Grupul RIFF rămâne consecvent silului hard-rock, cu nuanţe de blues şi de asemenea rămâne un “grup de concert”. Plăcerea de a cânta pe scenă este aceiaşi, formaţia participă anual la numeroase festivaluri şi concerte organizate în ţară. Melodiile şi textele scrise de Florin Grigoraş reflectă maturitatea artistică şi profesionalismul unui grup ce a depăşit curentele modelor trecătoare şi se bucură de succes la publicul din mai multe categorii de vârstă. Alături de Florin Grigoraș din componența actuală a trupei mai fac parte Mihaela Grigoraș, Laur Făgădar și timișoreanul Mircea Bunea, cunoscut publicului local și datorită trupei Bega Blues Band.

Biletele pentru acest concert se găsesc la casieria sălii de spectacole a Teatrului German iar prețul acestora este 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.