Nicolae Robu despre documentul care-l îngroapă în dosarul anvelopărilor: ”Grupurile de interese...

Nicolae Robu despre documentul care-l îngroapă în dosarul anvelopărilor: ”Grupurile de interese oculte sunt deranjate de mine că sunt un tip ultracorect”. Cum a mințit și ce spune despre încrederea electoratului

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a încercat să minimalizeze documentul prezentat în exclusivitate de PRESSALERT.ro care dovedește că Nicolae Robu a fost cel care, de unul singur, a semnat documentul prin care a încredințat unei alte firme, Eurodraft SRL, fără nicio altă procedură de achiziție, modificarea unor acte din documentația tehnică. Ulterior, Primăria Timișoara a depus  cu ștampila firmei Proiect C&A SRL modificările făcute pe proiecte tehnice de către firma Eurodraft pentru obținerea de fonduri europene pentru anveloparea blocurilor.

Întrebat, ieri, dacă a existat bază legală pentru acest gest, Nicolae Robu a susținut ” Sigur că există bază legală pentru asta. Ar trebui să fiu felicitat pentru asta. (…) Care e vina mea? În primul rând că a pregătit aparatul de specialitate acea adresă. Noi avem varianta de casă cu toate semnăturile și varianta care iese din primărie care iese cu semnătura mea. Și ce am cerut? Am cerut unei firme să ne ajute să nu pierdem milioane și milioane de euro fonduri europene pentru un personaj pe care nu vreau să îl calific, pentru că aș folosi cuvinte extrem de dure, care nu dorea să ne predea documentația. Atunci am cerut ajutorul unei firme, care a făcut ce legea îi permitea să facă. Nu aveam ce achiziție publică să facem”.

Primarul Timișoarei a mințit, susținând că actele întocmite de firma pe care a ales-o ilegal au fost depuse ”cu semnătura firmei noi.


Și-a asumat să respecte caietul de sarcini pe care noi l-am folosit când am atribuit lucrarea acelei firme care nu a vrut să ne predea documentația în acord cu contractul. (..) Și-a asumat ca specialist, nu aparatul primăriei, sau primarul, Doamne ferește, să genereze acele file din dosar pe care nu dorea să le facă corect prima firmă. Vă dați seama, este chiar stupid că eu ajung să dau declarații pentru lucruri de genul acesta. Ce, am favorizat pe cineva? Municipiul Timișoara a avut de câștigat”. În realitate, la ADR, toate documentele au fost depuse cu ștampila firmei Proiect C&A.

Nicolae Robu nu a scăpat ocazia de a se victimiza și a se lăuda, din nou, cu rezultatele sale, afirmând ” eu sunt crucit când văd unde s-a ajuns în țara asta. Eu sunt un tip foarte incomod se pare, dar nu știu pentru cine. Pentru cetățenii simpli nu cred că sunt deloc incomod că am lăsat în urm mea și voi continua să las foarte multe lucruri, dar nu șțiu pe cine deranjez. Grupurile de interese oculte sunt deranjate de mine că sunt un tip ultracorect, respect legea întocmai în tot ce fac, mă dedic cu toată energia mea, îmi dedic viața ca să onorez funcția aceasta de primar cum am făcut și în celelalte funcții pe care le-am ținut până acum. Că nu degeaba am fost ales, Dumnezeu știe, de douăzecișiopt, treizeci și ceva de ori că numai în funcții cu alegere am fost eu, nu cu numire, în lungul timpului. Eu le onorez prin dedicarea mea. Se pare că pe unii îi deranjez și toată ziua eu sunt cel cercetat. Sigur, eu nu aduc reproșuri celor care mă cercetează, că ei își fac datoria, dar sunt niște ticăloși care fac reclamații calomnioase în permanență, evident, și ia uite de ce mă acuză pe mine”.

Primarul Timișoarei a anunțat că ”eu sunt foarte relaxat la toate aceste relații cu autoritățile de investigare ale statului, cu DNA -ul sau cu procuratura sau cu cine o fi  pentru că eu sunt liniștit, nevinovat în toate. În momentul în care o astfel de instituție este sesizată, în mod obligatoriu trebuie să cerceteze. Nu poate spune eu clasez dosarul că e vorba de Robu. Să cerceteze. Din păcate mi se face o imagine publică total incorectă. Nu mă va afecta în alegeri. Eu văd pe stradă simpatia oamenilor și solidaritatea față de mine. Sunt în creștere pentru că se simte că sunt calomniat”.

3 COMENTARII

  1. Ce procedura de achizitie, ma nebunule? Pentru niste schimbari la cateva pagini intr-un document dupa mintea ta e nevoie de procedura de achizitie? Esti chiar debil mintal? Serios acum. Cat crezi ca au costat schimbarile alea in asa fel incat sa fie nevoie de procedura de achizitie? Or esti prost gramada, or ticalos ca incerci sa inventezi chestii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.