Start cu stângul: ASU Politehnica a cedat acasă după un joc slab...

Start cu stângul: ASU Politehnica a cedat acasă după un joc slab şi nervos cu Mioveniul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Nu a fost inceputul de campionat aşteptat de alb-violeţi in noul sezon al Ligii a II-a. Un singur gol, de generic ce-i adevărat, a decis jocul dintre ASU Politehnica şi CS Mioveni, şi acesta a fost inscris de oaspetele Andrei Hergheligiu. Un 0-1 după un joc insă sub aşteptări, cu o repriză de furtună incadrată de cele de soare, dar şi multă incrâncenare. Ioan Mera, respectiv Albăstroiu, au fost eliminaţi pe parcurs.

Nu a fost foarte multă lume pe „Marele oval” la primul joc din noua stagiune. Oricum, spectatorii nu au avut ce vedea în mare parte a timpului. Cea mai periculoasă fază a primei părţi pentru gazde a venit direct din corner, la execuţia pe poartă a lui Ignea. Scoasă de portarul Croitoru de sub bară.

Furtuna a mai animat prima parte, una cu intrări destul de tari şi cu „galbene” arătate poate prea uşor. Suporterii au rezistat, în partea secundă a ieşit soarele, dar nu şi-n jocul gazdelor. Diferenţa a fost făcută de şutul lui Hergheligiu în vinclul din stânga lui Murariu în minutul 59. Situaţia s-a inrăutăţit imediat pentru gazde, deoarece Mera a primit al doilea galben pentru un fault in colţul careului, dar in afara acestuia (min. 63). Peste şase minute l-a urmat în preajma tunelului şi Albăstroiu, de la Mioveni, pentru o intrare dură la mijlocul terenului. Deşi acest lucru a impins mai mult gruparea alb-violetă spre terenul advers, nu s-a găsit soluţia potrivită pentru atacarea careului supraaglomerat. În minutul 83 „Băieţii în ghete” au solicitat un penalty la şutul lui Axente, care a lovit şi braţul unui adversar. Iar în prelungiri tânărul Piţigoi n-a găsit soluţia din suprafaţa de pedeapsa după ce mingea a sărit din adversari. Şi cam atât.

E pentru a treia oară când ASU Poli începe campionatul Ligii a II-a cu un pas greşit pe teren propriu. Alb-violeţii având de fiecare dată şi adversari de prima jumătate a clasamentului.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – Dros, B. Vasile (27, Schieb; 79, S. Lupu) – Manea, Ignea, Trip (60, Piţigoi) – Axente. Pe bancă: M. Contra – Coadă, Ungureanu, Ad. Lazăr. Antrenor: Cosmin Petruescu.

CS Mioveni: F. Croitoru – Albăstroiu, Beţa, Celea, Burnea – R. Costin (81, Anghelina), R. Boboc – Isfan, Hergheligiu (73, Ct. Alexe), Măzărache (55, Coşereanu) – V. Balint. Pe bancă: Sima – Cioargă, C. Năstăsie, R. Ghiţă. Antrenor: Marius Stoica.

„Nu e chiar începutul aşteptat, un rezultat neconform cu realitatea din teren.


Meritam un punct cel puţin. O repriză echilibrată, afectată de ploaie. O repriză secundă pe care am dominat-o, dar decisă de acea execuţie. Am avut foarte multe cartonaşe… am încercat să-i protejez. Dar a trebuit să facem prima schimbare. Am încercat să forţăm, să inscriem golul egalizator. Din nou, Marvin Schieb a trebuit schimbat, piciorul său arăta foarte foarte urât. Nu ştiu ce mai puteam schimba din punct de vedere ofensiv. Nu am primit încă buletinul medical. E clar că accidentările sunt destul de grave. Nu ne vom putea baza pe ei in următorul joc, la Tg. Jiu. Nu a arătat echipa aşa cum mi-aş fi dorit. In partea a doua ne-am dorit… dar ne-am pierdut luciditatea. La schimbarea Trip cu Piţigoi, trebuia făcută, indiferent de rezultat, chiar inainte am primit gol, oricum ne doream să mai introducem un atacant…”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Am avut o discuţie şi mi-au confirmat că se impunea 11 metri. De unde am stat… eram departe de fază”, a spus „Conferenţiarul” despre solicitarea de penalty avută in partea a doua.

„Ştiam ce avem de făcut la Timişoara, cu o echipă care joacă foarte bine acasă. Cu jucători de valoare, chiar dacă au o vârstă, Scutaru şi Mera, la fel Ignea la mijloc, Axente… Ne-am asumat riscuri, am inchis jocul lor. Nu am avut probleme la mingile aruncate in careu. Felicit jucătorii pentru meciul făcut. Un joc disputat. Probabil plăcut şi ochiului. La Timişoara e şi o atmosferă frumoasă, datorită publicului…. Un gol frumos, Hergheligiu e un jucător de calitate, a avut asemenea execuţii şi campionatul trecut. Puteam să şi închidem jocul. Presiunea adversarului pe final a fost mare. Aş vrea mai multă claritate în circulaţia balonului, mai ales pe final. Se poate întampla, cum a fost acea fază din prelungiri, când puteam fi egalaţi”, a spus Marius Stoica, tehnicianul Mioveniului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.