Festivalul Codru, gata de start. Concerte Subcarpați, Zdob și Zdub, Timpuri Noi...

Festivalul Codru, gata de start. Concerte Subcarpați, Zdob și Zdub, Timpuri Noi și mulți alții

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul CODRU este gata de start, evenimentul urmând să se desfășoare în perioada 23 – 25 august, în pădurea Bistra, în apropiere de Timișoara.

„Grijile le arunci în tomberonul de reciclabile, iei ghiozdanu-n spate și sari pe șaua bicicletei. Destinația finală o setezi la patru kilometri de Timișoara. La lizieră te întâmpină ritmuri din altă lume și voci din alte vremuri. Lăcustele îți arată drumul către pădure. Urmează-le. În timp ce-ți instalezi cortul, vântul adie printre arbuști, iar soarele ce apune e feliat de frunzele unui copac, spre toată câmpia. Gata. Este vremea. Hai la fest! Festivalul are loc pe durata a trei nopți și trei zile. De vineri, 23 august și până duminică noaptea, 25, pregătește-te pentru o experiență culturală, ecologistă, cât și de un chef ce va rezona cu stejarii“, spun organizatorii evenimentului.

Festivalul se desfășoară în Pădurea Bistra, aflată între Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț. Zona a avut de suferit în urma furtunii din septembrie 2017. Astfel, festivalul s-a născut din dorința naturală de a o conserva și revitaliza. Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și a multor oameni cu suflet bun, vor fi plantați cel puțin 6.000 de arbori, pentru susținerea și îmbogățirea arealului Pădurii Bistra. Scopul acestui festival este de a atrage atenția asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei, dar mai ales protejarea și conservarea patrimoniului natural al zonei. Astfel, toate fondurile obținute în urma festivalului vor fi direcționate către această cauză. Plantarea se va face în toamnă.

„În luna august se împlinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, care prin mesajul lui de “PEACE, LOVE & MUSIC” a contribuit la schimbarea într-o lume mai bună.


Așteaptă-te să auzi din nou, într-un context actual, cântecele care au condus revoluția contraculturală a anilor ‘60. În afară de asta, prima ediție a festivalului presupune o experiență de neuitat pentru toate sufletele care vor participa. Cele cinci zone muzicale cu soiuri alese (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale) vor fi înconjurate de activități artistice, precum film sau teatru, cât și de activități distractive, sportive și educative. Zona de copii va bucura zilele celor mici. În plus, o zonă de relaxare și vindecare va restabili ordinea în universurile interioare ale tuturor curioșilor! Dintre capetele de afiș pe care le-am invitat, primii care au răspuns apelului sunt Subcarpați, Zdob și Zdub, Laboratorium Pieśni (POL), Fără Zahăr, Timpuri Noi, Țapinarii, Corbu și Pământ. În zilele ce urmează, vom anunța și alte nume dintre cei aproape 100 de artiști pe care-i avem în traistă (peste jumătate fiind doar muzicali). Așteaptă-te la ce e mai divers dintre DJ-ii care pun tekno și psytrance, MC importanți de hip hop de prin zonă, cât și artiști de etno-fusion, unde rădăcinile se vor îmbina cu experimentul electronic într-o eufonie care face cinste naturii. Accesul se face în baza donației pe care o faci în scopul plantării. De 50 de lei, adaugi Pădurii Bistra doi copaci, și poți avea acces fie vineri (23 august), fie sâmbătă (24). Cu 100 de lei ești un veritabil supererou eco. Adopți patru copaci, iar noi îți oferim acces pe ambele zile. Toți acești arbori îi vei putea denumi apoi prin link-ul pe care ți-l oferim. Suplimentar, vei putea vedea exact unde se află, ca să poți să te duci peste ani și să te destinzi la umbra faptei bune la care ai pus umărul. Duminica este o zi specială, așa că accesul va fi liber pentru toată lumea“, au precizat organizatorii festivalului.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.