Nicolae Robu despre lucrările din centrul Timișoarei: „Zona a fost descongestionată”

Nicolae Robu despre lucrările din centrul Timișoarei: „Zona a fost descongestionată”

1
DISTRIBUIȚI

strada centru

Nicolae Robu a venit astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, cu noi detalii legate de lucrările care se desfășoară în zona centrală a orașului. Astfel, edilul-șef a anunțat că cele mai importante dintre lucrări au fost finalizate și a precizat că pentru el „ar fi de mirare” ca cineva să nu aprecieze ce s-a făcut în zonă.

„Arată mult mai modern, mai frumos și este mult mai funcțional. Am promis că cel târziu luni dimineața este dată în folosință axa sud-nord. Sâmbătă am dat drumul traficului și totul arată foarte frumos, modern și este super funcțional. Ieri, în prima zi de școală, s-a întâmplat să nu avem aglomerație. Am primit telefoane să mi se spună ce se întâmplă în oraș, că mi-am planificat timpul într-un fel și nu ne iese, am ajuns mult mai repede unde ne-am propus. Chiar așa a fost, nu a fost niciun pic de aglomerație. Zona centrală a fost descongestionată. Mereu primeam reproșuri că prin modernizările pe care le facem înghesuim mașinile în zona centrală. Nu, oricine poate vedea că acum zona centrală a fost decongestionată mai mult ca oricând pentru că mașinile au circulat fluent, nu au mai stat bară la bară”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că în oraș poluarea a fost minimalizată ca urmare a faptului că avem o infrastructură de rulare „excepțională”, dar și prin semaforizare, care „creează unda verde, se merge cu viteză constantă”.


Edilul-șef susține că în Timișoara au fost lărgite cam toate străzile și intersecțiile care puteau fi modernizate.

Nicolae Robu a avut și un mesaj pentru cei care critică lucrările din zona centrală a Timișoarei, afirmând că cei care fac asta „suferă la orice pas înainte pentru orașul nostru și încearcă să împroște cu noroi”.

„Lucrăm în continuare la spațiile verzi și la trotuarele din zonă, astea nu erau făcute. Era presant să dăm drumul la traficul auto, și pistele de biciclete vor fi refăcute. Se lucrează cu prioritate acum pe 20 Decembrie, am vrea până la sfârșitul săptămânii să finalizăm partea carosabilă. Apoi ne concentrăm pe Regele Ferdinand, Mihai Viteazu spre catedrală și pe C. D. Loga spre primărie. Apoi trebuie să punem totul la punct la nivel de fâșii de spații verzi, care evident că acum arată rău, ca după șantier, dar ele vor fi refăcute. Desigur că unii fac reclamații încontinuu, îți faci cruce că au înfățișare ca noi ceilalți cei mulți care ne bucurăm de lucrurile bune, că trăiesc printre noi. Au înfățișare ca și noi, în rest sunt construiți după cu totul alte valori. Asta e, noi mergem înainte, ne vedem de ce avem de făcut. Evident, majoritatea covârșitoare apreciază ce se face și asta ne încarcă pozitiv, ne încarcă cu energia și cu voința de a face mai departe”, a explicat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.