Ripensia înfruntă Petrolul pe „Dan Păltinişanu” fără omul „numărul 1”. Roş-galbenii au...

Ripensia înfruntă Petrolul pe „Dan Păltinişanu” fără omul „numărul 1”. Roş-galbenii au reuşit să aducă un junior dorit încă din vară

0
DISTRIBUIȚI

Pentru Ripensia Timişoara urmează un nou duel foarte dificil pe teren propriu. Tehnicianul Alexandru Pelici şi-ar fi dorit ca echipa sa să dispute şi jocul de sâmbătă cu Petrolul Ploieşti pe „Electrica”, dar partida va fi televizată şi a fost mutată seara pe „Dan Păltinişanu”. Cea mai proastă veste pentru gazde e accidentarea „decarului” Adrian Zaluschi.

„E un joc foarte important, cu o echipă foarte bună, una dintre echipele care se vor situa pe unul dintre primele trei locuri. E într-o formă bună în acest început de campionat. O echipă care joacă un fotbal bun, au un antrenor experimentat la nivelul Ligii I, lot numeros, continuă să transfere, s-au întărit prin aducerea lui Blănaru, discută pentru încă un atacant. Dorim să ne ridicăm la nivelul importanţei acestui joc. Aşa cum am făcut-o împotriva oricăriei echipe, sperăm să luăm puncte”, a declarat Alexandru Pelici.

„Principalul” lui „Ripi” a recunoscut că şi-ar fi dorit ca meciul cu „lupii” să se dispute pe arena mai micuţă, cea din Fabric, unde a fost răpusă „Bătrâna Doamnă”, scor 2-1. „Am fi dorit să jucăm pe Electrica, nu ca suprafaţă de joc, ci ca intimitate, i-am simţit pe suporteri mai aproape de noi şi în meciul cu UTA. Dar fiind televizat suntem obligaţi să jucăm pe Dan Păltinişanu”, a precizat Pelici.

Roş-galbenii vor trebui să abordeze jocul de sâmbătă fără cel mai bun jucător din acest start de campionat.


„Din păcate avem o mare problemă de lot. Zaluschi s-a accidentat, are ruptură musculară, s-ar putea să lipsească trei-patru săptămâni. Cei care intră sperăm să compenseze şi să scoatem punct sau puncte”, a spus antrenorul timişorean despre jucătorul cu trei goluri în primele cinci partide. În schimb, Ripensia răsuflă uşurată că nu trebuie să-şi caute al treilea portar. Păduraru nu se va mai opera pentru problemele de la menisc.

Gavrilă, ultimul sosit

Ripensiştii au mai făcut până la urmă o mutare la începutul toamnei. Juniorul Ionuţ Gavrilă (18 ani), s-a despărţit în sfârşit de UTA, cu care se afla în litigiu, şi s-a (re)alăturat lui C. Toma şi compania. Puştiul care evoluează în banda stângă debutase în B în campionatul trecut la alb-roşii, evoluând în două partide întregi. „Între timp s-a rezolvat litigiul lui Gavrilă. E de ieri la pregătire şi probabil, nu ştiu dacă a semnat încă, va fi jucătorul Ripensiei”, a precizat Alex Pelici. Gavrilă nu va fi însă în lotul pentru meciul cu prahovenii.

Ripensia va avea apoi în B două deplasări, grele, la Miercurea Ciuc şi Farul, dar şi un joc în Cupă, marţi, 10 septembrie, de la ora 16.30, la Ghiroda. „Urmează o săptămână încărcată, jocul de Cupă va fi un meci, sper eu, frumos, disputat, cu fairplay reciproc, la finalul căruia sper să mergem mai departe. La fel îşi doresc şi cei de la Ghiroda, au făcut transferuri bune, va fi un meci interesant”, a specificat Pelici.

Partida Ripensia – Petrolul se dispută sâmbătă, de la ora 19.45, pe arena „Dan Păltinişanu”, în runda a 6-a a Ligii 2. Roş-galbenii au şapte puncte, tot atâtea ca ploieştenii, dar aceştia din urmă au un joc în minus. Elevii lui Flavius Stoican nu au jucat cu Miercurea Ciuc, meci amânat pentru luna noiembrie.

UPDATE Clubul roş-galben a anunţat o înţelegere pe termen lung cu juniorul Ionuţ Gavrilă. Acesta a semnat azi pe patru ani cu Ripensia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.