Sumă uriașă investită de o universitate timișoreană pentru pregătirea noului an academic

Sumă uriașă investită de o universitate timișoreană pentru pregătirea noului an academic

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara a investit sume importante de bani cu scopul pregătirii noului an academic, care începe marți, 24 septembrie, fiind așteptați la cursuri peste 16.000 de studenți. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, suma alocată modernizării spațiilor se ridică la peste un milion de euro, banii fiind folosiți pentru reparații, reabilitări și amenajarea sălilor de curs și laboratoare.

Astfel, aproximativ 220.000 de euro au fost utilizați pentru igienizarea restaurantului studențesc al universității, dar și a trei cămine. Totodată, în toate camerele unui cămin a fost montat parchet, s-a realizat dezinsecție și deratizare în toate spațiile de cazare și s-au efectuat reparații la gazonul sintetic și la sauna de la o bază sportivă.

„Lucrările de reabilitare și reparații capitale, în valoare de peste două milioane de lei (circa 450.000 de euro) au vizat căminul C9 (reparație capitală), sala de sport de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara și căminul C25 (reabilitare).


Amenajările unor săli de curs și laboratoare în cadrul facultăților UPT au totalizat peste 242.000 de lei (50.000 de euro)”, a informat Universitatea Politehnica din Timișoara.

De asemenea, alte lucrări suplimentare au vizat reparațiile unor drumuri și platforme ale institiției, în valoare totală de circa 280.000 de euro, iar alți 85.000 de euro au fost alocați pentru lucrări la Rectorat și la un corp al universității.

„Universitatea Politehnica Timișoara asigură cazare în căminele proprii, modernizate, pentru toți studenții săi, acces gratuit la bazele sportive proprii, precum și la cea mai modernă bibliotecă studențească din țară. Nu în ultimul rând, Universitatea Politehnica din Timișoara asigură burse atât din fondurile Ministerului Educației Naționale, cât și din venituri proprii, studenții merituoși fiind astfel recompensați pe măsură”, a arătat Universitatea Politehnica din Timișoara.

Noul an academic începe la Universitatea Politehnica din Timișoara marți, 24 septembrie. Din cei peste 16.000 de studenți înscriși, aproximativ 4.000 sunt boboci, fiind ocupate toate locurile bugetate. Potrivit unui studiu făcut public de universitatea timișoreană, rata angajabilității absolvenților este de 86 la sută după șase luni de la finalizarea studiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.