Aproape 1.000 de absolvenți ai Universității de Medicină din Timișoara nu pot...

Aproape 1.000 de absolvenți ai Universității de Medicină din Timișoara nu pot susține examenul de rezidențiat. Apelul făcut de șeful CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent în România. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, astăzi, că examenul de rezidențiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, va fi amânat pentru data de 8 decembrie. Asta pentru că nu are cine să semneze cele șapte ordine de ministru necesare, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

În total, la nivel național sunt înregistrați 5.684 de absolvenți ai promoției 2019 în medicină, medicină dentară și farmacie.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a afirmat, astăzi, că 900 de absolvenți ai Universității de Medicină din Timișoara sunt în această situație și a făcut un apel la președintele Iohannis să numească un ministru interimar la Educație.

”Situație alarmantă în județul Timiș! 900 de absolvenți ai UMFT riscă să nu dea examenul de rezidențiat anul acesta și asta pentru că președintele Klaus Iohannis refuză să numească un ministru interimar al Educației.


Pentru ca examenul să se poată desfășura, metodologia de organizare, comisiile de specialitate și numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Educației, iar fără un ministru al Educației, acest ordin nu poate fi semnat. Guvernul a găsit totuși o soluție de compromis și a amânat examenul pentru data de 8 decembrie. Îmi exprim convingerea că dincolo de interesele politice se va găsi înțelepciunea pentru ca viitorul tinerilor să nu fie afectat”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.