Colterm dă asigurări: „Timișorenii vor avea apă caldă și căldură în această...

Colterm dă asigurări: „Timișorenii vor avea apă caldă și căldură în această iarnă”

0
DISTRIBUIȚI

După ce prefectul de Timiș le-a atras atenția celor de la Colterm că sunt pregătiți de iarnă doar pe hârtie, reprezentanții societății de termoficare au oferit, astăzi, mai multe detalii referitoare la măsurile care au fost luate pentru ca abonații să nu aibă probleme în ceea ce privește căldura și apa caldă.

„Ca în fiecare an, la începutul sezonului de furnizare a energiei termice, Colterm are ca prioritate asigurarea materiei prime necesare pentru asigurarea procesului de producție a apei calde și căldurii pe timp de iarnă, pentru clienții sistemului centralizat de termoficare„, a informat Colterm.

Astfel, potrivit reprezentanților societății de termoficare, în prezent sunt în desfășurare trei contracte cu firme de furnizare a cărbunelui.

„Important de menționat este faptul că, o dată cu modificările legislative din domeniu, aprovizionarea cu cărbune se realizează pe întreg sezonul de furnizare, fără a mai fi necesară achiziționarea întregului stoc din acest combustibil, până la finele lunii octombrie, așa cum se întâmpla anii trecuți.


În felul acesta, nu mai există riscul acumulării de datorii și, în consecință, și a unor penalități aferente pentru cumpărarea cărbunelui care era folosit după 4-5 luni. De asemenea, pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie va fi achiziționată întreaga cantitate necesară de cărbune aferentă lunii ianuarie și februarie 2020, astfel neexistând riscul ca, în eventualitatea unor temperaturi extrem de scăzute, furnizarea energiei termice să înregistreze sincope„, a transmis Colterm.

În ceea ce priveste necesarul de gaz, reprezentanții societății de termoficare a Timișoarei spun că există un contract în desfășurare, iar furnizorul E.On „și-a rezervat capacitățile necesare, la ANRE, pentru asigurarea cantității de gaz pentru piața reglementată care urmează a fi consumată în sezonul de furnizare 2019-2020„.

De asemenea, Colterm arată că pe parcursul verii au fost efectuate lucrările de reparații la rețele, cu scopul reducerii cât mai mult a riscului producerii de avarii în plin sezon de furnizare.

„Un lucru este cert: timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă„, au transmis reprezentanții Colterm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.