Intervenţii ale pompierilor la două incendii care au afectat 15 hectare de...

Intervenţii ale pompierilor la două incendii care au afectat 15 hectare de pădure FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1830022035">

Pompierii din Hunedoara intervin, marți, pentru stingerea unor incendii izbucnite la două păduri din județ, fiind afectate peste 15 hectare de vegetație și litieră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, pentru stingerea flăcărilor pompierii intervin, marți, de la ora 8.00, operațiunea fiind în desfășurare.

„Pompierii și pădurarii hunedoreni luptă cu două incendii la fond forestier izbucnite în nordul și sudul județului. Pompierii Detașamentului Petroșani, lucrători ai Ocolului Silvic Pui și jandarmi hunedoreni acționează în pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la granița Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat litiera și vegetația de la baza pădurii. Organizarea intervenției a implicat survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săulești, stabilindu-se că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase și rășinoase”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Incendiul de pădure din nordul județului se întinde pe aproximativ cinci hectare de lăstăriș dintr-o pădure de foioase și rășinoase din zona Buceș – Vulcan.

„Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită”, a mai declarat Anemona Doda.

La ora publicării acestei știri echipele de intervenție lucrează la izolarea și înăbușirea focarelor din cele două păduri.

Sursa foto: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.