Ripensia Timişoara primeşte vizita Argeşului la startul returului: „Nu vor putea să-şi...

Ripensia Timişoara primeşte vizita Argeşului la startul returului: „Nu vor putea să-şi facă jocul”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a mai cunoscut gustul eşecului de la precedenta întâlnire cu o formaţie din judeţul Argeş, dar roş-galbenii au mare nevoie de o victorie mâine. Elevii lui Alexandru Pelici primesc replica piteştenilor, care, la rândul lor, traversează o perioadă forte sub comanda antrenorului Ionuţ Badea.

Ripensia are opt partide fără eşec, dacă luăm în calcul meciul cu Daco-Getica, dar numeroasele remize au ţinut-o tot în zona inferioară a clasamentului. Oaspeţii au şi ei două egaluri la rând înaintea sosirii pe Bega.

„Va fi un meci dificil, din start, nu am reuşit să câştigăm în meciul cu Viitorul, deşi ne-am dorit foarte mult. Sperăm ca mâine să luăm cele trei puncte. Argeşul va veni dornică de revanşă, ţinând cont că în prima etapă am câştigat acolo, 2-1, le-am dat un pic planurile peste cap. În momentul de faţă au şi ei un parcurs foarte bun, opt meciuri fără înfrângere, sunt asemănări între parcursul echipei noastre şi a celei din Piteşti, ambele sunt cu opt meciuri fără înfrângere, diferă poziţia în clasament şi numărul de puncte. Adversarul nostru e la cinci puncte de Rapid, aflată pe locul de baraj, şi la patru în faţa noastră. În Liga a II-a s-au echilibrat valorile, s-au înregistrat multe rezultate de egalitate (…) Sigur va veni mai motivată, pentru ei s-ar putea ca obiectivul să fie încă realizabil… Sunt la cinci puncte de locul de baraj şi mai e un retur. De când s-a schimbat antrenorul au opt meciuri fără eşec”, a spus „secundul” Iulian Muntean.


Acesta e suspendat pentru partida de mâine după ce a fost eliminat de arbitrul întâlnirii cu Viitorul Pandurii. „A fost o chestie nesăbuită. Mi-a venit mingea în braţe şi i-am dat drumul în spate, nu am ştiut ce să fac cu ea… arbitrul a considerat că am făcut-o intenţionat, că am încercat să frânez jocul. Nu i-am spus absolut nimic la arbitru”, a explicat Muntean „incidentul”.

În afară de „secund” „Ripi” nu se va putea baza pe Monea, cu probleme în zona genunchiului, motiv pentru care va rata cele două jocuri rămase din 2019, pe Adi Popa, care nu e complet refăcut şi nici pe Tudorache (fractură metatarsian).

Timişorenii consideră că starea terenului de pe „Electrica”, tot mai grea în condiţiile în care mai multe echipe joacă aici (Electrica, ACS Poli şi Ripensia), va fi un impediment mai mare pentru oaspeţi. „Nu vor putea să-şi facă jocul lor elaborat. Terenul s-ar putea să fie un dezavantaj pentru ei, noi suntem mai obişnuiţi cu el… sunt mai multe echipe care se antrenează şi joacă pe el”, a precizat Muntean.

Apro, la rând de la punctul cu var

Căpitanul Ripensiei din ultima perioadă, fundaşul Claudiu Apro e în asentimentul antrenorului. „Adversarul e foarte dificil, FC Argeş emite pretenţii la promovare, cel puţin aşa a fost la începutul campionatului, au un antrenor foarte bun, o echipă experimentată. Va fi un meci de luptă, pentru că nici terenul nu cred că va arăta şi nici vremea nu cred că va fi foarte bună”, a conchis Apro.

Stopperul va fi cel care va executa următoarea lovitură de pedeapsă de care va beneficia Ripensia, în condiţiile în care la ultimul meci golgheterul Voinea a irosit penalty-ul. Până acum Apro nu a ratat de la punctul cu var, ultima reuşită fiind în derby-ul cu ASU Poli. „Nu am ratat, dar asta decide domn profesor”, a precizat jucătorul originar din sudul judeţului. Muntean a completat că Apro „va fi următorul…” conform sistemului de rotaţie stabilit la echipă. În mod normal Voinea e primul executant desemnat iar totodată e stabilit ca cel care obţine penalty-ul să nu fie tot cel care execută.

Partida Ripensia – FC Argeş Piteşti se dispută mâine, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”, în etapa a 20-a a Ligii 2, prima a returului. Timişorenii au 23 de puncte şi ocupau locul 14 la finele turului, alb-violeţii din Trivale sunt pe 7 cu 27 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.