O clinică a Spitalului de Copii din Timișoara, renovată din donații. Investiția...

O clinică a Spitalului de Copii din Timișoara, renovată din donații. Investiția se ridică la 200.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Micuții din vestul țării care au probleme de sănătate și ajung să fie internați în cadrul Secției IV a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara sunt cazați în saloane moderne, care arată ca-n Occident. Organizația „Salvați Copiii” a anunțat că a reușit să reabiliteze opt saloane la cele mai noi standarde, cu dotări performante, precum și grupuri sanitare conform cerințelor. Toate fiind extrem de necesare îngrijirii performante a micuților pacienți și confortului lor.

Acest lucru a fost posibil în cadrul unui proiect de renovare în valoare totală de 200.000 de euro. Renovarea secției a fost realizată de către filiala Timișoara a ONG-ului, cu sprijinul financiar al unei mari companii.

„Secția IV Pediatrie a spitalului este una extrem de importantă pentru regiune, aici fiind transferați copii cu patologii grave cardiologice, toxicologice, dar și nefrologice, din întreg județul Timiș, precum și din județele vecine.


Calitatea actului medical depinde și de felul în care se petrece el, de cum sunt primiți copiii în saloanele unui spital cu buni specialiști în cadrul personalului”, a explicat medicul Mihai Gafencu, președintele Filialei Timișoara a Organizației „Salvați Copiii”.

Organizaţia „Salvaţi Copiii” derulează un amplu program de dotare a spitalelor de copii şi a maternităţilor din România, cu intenţia de reducere a mortalității infantile, a cărei incidență rămâne una îngrijorătoare pe parcursul ultimului deceniu, chiar dacă a scăzut la nivel național. Astfel, Organizaţia „Salvați Copiii” a donat în ultimii ani echipamente medicale în valoare de peste un milion de euro acestor spitale din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.