Ultimatumul dat de primarul Robu proprietarilor de clădiri istorice din centrul Timișoarei...

Ultimatumul dat de primarul Robu proprietarilor de clădiri istorice din centrul Timișoarei pentru a reabilita fațadele

1
DISTRIBUIȚI

cladire istorica

Proprietarii de clădiri istorice din centrul Timișoarei riscă să plătească amenzi drastice și impozite majorate în cazul în care nu vor reabilita fațadele degradate până la finalul anului viitor.

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că cele trei piețe principale ale Timișoarei – Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii trebuie să „arate impecabil” pentru anul 2021, când vom deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Astfel, proprietarii de clădiri istorice au termen până la data de 31 octombrie 2020 pentru a le reabilita.

„O nouă clădire emblematică a Timișoarei, Casa cu Atlanți, situată pe str. Alba Iulia, în prelungirea Palatului Operei și Teatrelor înspre Piața Libertății este reabilitată în cea mai mare proporție! Este o clădire proprietate privată, ca toate clădirile din Piața Victoriei și din celelalte două piețe menționate, exceptând Palatul Operei și Teatrelor și Primăria Veche – proprietăți ale municipalității -, Fosta Comenduire a Garnizoanei – proprietate a Ministerului Culturii – și Actuala Comenduire a Garnizoanei și Casa Armatei – proprietăți ale Ministerului Apărării -.


Felicitări proprietarului Casei cu Atlanți! Urmați-le exemplul, stimați proprietari / coproprietari de clădiri din cele trei piețe și, de fapt, din întregul oraș! Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-și reabiliteze clădirea încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână și, în plus, pus la impozit de 6 ori mai mare”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei mai spune că anul 2021 nu poate să găsească orașul cu imobilele istorice din cele trei piețe într-o stare avansată de degradare.

„Salut prezența schelelor pe circa 2/3 din frontul stradal de pe latura vestică a Pieței Victoriei (cea cu Statuia Regelui Ferdinand) și aștept ca ele să apară și pe treimea rămasă! Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacție a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare și îi vom amenda fără menajamente! Dacă situația continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoțându-le proprietățile la licitație! Deși, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut așa ceva”, a precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. …si cum mama dracu sa faci mai primare cand PUG-ul este suspendat de incompetenta voastra si altul nou nu este, tot din mila inteligentei dv., care in 7 ani nu putut duce la bun sfarsit un PUG. Nu se pot scoate certificat de urbanism pe zona istorica in lipsa PUG-ului. Puz-uri nu sunt…. si e asa de 5 luni deja …. si HG 525 (RGU) nu o aplicati….oare de ce ?!!!! Un arhitect

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.