Folclor georgian și rock american într-un spectacol de neuitat cu Roman Lomtadze,...

Folclor georgian și rock american într-un spectacol de neuitat cu Roman Lomtadze, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Primul concert din România susținut de artistul american de origine georgiană Roman Lomtadze, care a avut loc duminică seara la Capcana, a adus în fața spectatorilor un one man show cât se poate de interesant, în care combinația de folk georgian cu frânturi de rock, metal și alte „bunătățuri“ a fost pe placul celor prezenți. Printre piesele interpretate de artistul care se află pentru prima oară în țara noastră s-au numărat un inedit cântec de leagăn din țara sa de origine, un mash – up nebun ce a inclus bucățele din Rage Against The Machine, The Beatles, Phil Collins sau Cypress Hill și un inedit cover după o celebră piesă interpretată în original de Jimi Hendrix, iar „nebunia“ de la fața locului a avut parte și de o melodie din repertoriul formației cehe Cechomor, în care a activat la un moment dat și invitatul special al serii.

„M-am născut în Georgia și la vârsta de cinci ani deja cântam. M-am mutat în Cehia și am ajuns să cânt cu cea mai celebră trupă din această țară, Cechomor. Am ajuns la cel mai mare nivel în Cehia și după aceea am hotârât să mă mut undeva unde nu mă știa nimeni. Așa am ajuns în 2007 în Los Angeles unde erau favoriții mei, cei de la System of a Down. Am visat să mă întâlnesc cu ei. Am stat zece ani în Los Angeles și eram pe punctul de a mă întoarce în Europa. Chiar când îmi pregăteam bagajele, am primit un telefon dacă vreau să cânt alături de Daron Malakian (n.n. – chitaristul din System of a Down) în trupa lui, Scars on Broadway. Am învățat că americanii îi iubesc pe europeni. Dar am învățat și faptul că oriunde trăiești, oamenii cred că pe celălalt continent viața e mai bună. E greșit. Ar trebui să ne mândrim cu cultura noastră și să facem lucrurile bine la noi. Când trăiam în Cehia eram ferm convins că muzicienii din America sunt mai buni. Nu e așa. Sunt doar diferiți. Sunt multe formații care datorită faptului că au piese în engleză sunt mari.


Dacă ar cânta în cehă, n-ar fi chiar așa de mari. În Cehia pot exista cinci trupa bune și cinci rele. În America există 50 de trupe bune și 50 rele, din cauza populației. Mi-ar place să cânt cu un chitarist, dar toți artiștii sunt ocupați. Am înregistrat toate instrumentele pentru proiectul meu și e mai ușor. Proiectul meu se bazează pe tobe și folclor georgian. Fac si cover-uri și abordez diverse genuri muzicale. Sunt prima oară în România. Nu am așteptări când ajung într-un loc nou. Dacă sunt cinci spectatori care pleacă acasă gândindu-se că a fost o seară cool, e excelent. Am avut timp să vizitez Timișoara și am servit și câteva mâncăruri tradiționale foarte gustoase. Aștept cu nerăbdare celelalte concerte din România”, ne-a declarat artistul american.

Roman Lomtadze va mai cânta în țara noastră luni, 20 ianuarie, la Cluj (Harward) și marți 21 ianuarie la București (Quantic).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.