EXCLUSIV Asigurări private de sănătate pentru toți angajații, ultimul ”tun” al conducerii...

EXCLUSIV Asigurări private de sănătate pentru toți angajații, ultimul ”tun” al conducerii Colterm. Cum justifică directorul general demersul

1
DISTRIBUIȚI

Conducerea liberală a societății de termoficare Colterm, cea mai mare ”gaură neagră” a municipiului Timișoara, vrea să le facă asigurare privată de sănătate tuturor angajaților. Asta în condițiile în care, în repetate rânduri, muncitorii și-au primit salariile cu întârziere sau sunt trimiși în șomaj tehnic. Din cauza stării precare a situației financiare și a restanțelor uriașe, recent, Consiliul Local Timișoara a aprobat plata în avans a 44,8 milioane lei pentru asigurarea alimentării cu gaz metan. Conform proiectului de buget de anul acesta, care este dezbătut public astăzi, Primăria Timișoara intenționează să majoreze capitalul social al Colterm cu 23 milioane lei.

Colterm a solicitat oferte pentru asigurări de sănătate pentru toți angajații și a purtat chiar și negocieri, asta în condițiile în care, oficial, licitația nu a fost încă lansată oficial pe SEAP.


Din informațiile intrate în posesia PRESSALERT.ro, conducerea Colterm a primit de la Allianz Tiriac deja oferte, iar cele trei variante propuse înseamnă pentru compania de termoficare plata unor prime anuale de la 180.000 euro până la 270.000 euro. Trebuie spus că pachetul cel mai ieftin nu oferă mari beneficii asiguratului. Conducerea Colterm a discutat despre oferte, lucru confirmat chiar de oficialii companiei.

Contactat de PRESSALERT.ro, directorul general al Colterm, Emil Șerpe, a explicat că demersul se justifică ”din punct de vedere al contractului colectiv de muncă. Sindicatele au solicitat din partea noastră beneficii, iar astfel de acțiuni se decontează din fondul pentru acțiuni sociale. Primele discuții cu sindicatele le-am avut încă de anul trecut. Am solicitat oferte de la mai multe companii, nu numai de la una pentru a se justifica prețul. Pentru a se putea face caietul de sarcini se cer oferte. Nu am dat drumul la licitație. Nu știu la ce firme s-au cerut oferte. Nu mă ocup eu. Totul o să coste aproximativ 200.000 lei pe an pentru toți angajații. Sunt 850 de angajați”.

Întrebat cum de Colterm vrea să dea bani pe asigurări private de sănătate în condițiile financiare ale companiei, Șerpe a evitat răspunsul, și a negat că ar avea vreo legătură cu anul electoral, susținând că ”activitatea Colterm nu are legătură cu alegerile”.  Nu este prima ”tichie de mărgăritar” a conducerii Colterm, aceasta preferând să închirieze spații pentru casierii în cele două mall-uri din Timișoara și să închidă casieriile pe care le avea deschise.

1 COMENTARIU

  1. Nu am chef sa trimit poze la redactie, dar langa podul michelangelo, peste drum de universitatea de vest, de luni de zile abureste o balta. Acolo si in spagile acestor limbrici sunt banii nostri

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.