Ritmuri balcanice amestecate cu free jazz și world music la concertul formației...

Ritmuri balcanice amestecate cu free jazz și world music la concertul formației sârbești Naked VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii pasionați de sonorităţile preluate din tradiția balcanică amestecate cu swing, free-jazz şi accente de world music sunt invitați la un nou concert al formației sârbești Naked, care în show-urile lor încalecă melodiile viorilor țigănești, ritmuri de be-bop și instrumente de suflat urbane într-un amalgam energetic. În cei câțiva ani de existență Naked a participat la multe festivaluri şi evenimente importante printre care se numără Umbria jazz Balcanic Windows 06, Exit World music stage (2007), Ring Ring 07, Jazzy Colors Festival Paris, Babel lake Balaton sound festival sau Skoplje Design Week.

Formația Naked a poposit în orașul nostru de câteva ori, cea mai recentă apariție a a lor desfășurându-se anul trecut în incinta Reflektor Venue. Ca de fiecare dată cvartetul format din Branislav Radojkovic (bas), Goran Milosevic (baterie, percuție), Djordje Mijuskovic (vioară) și Rastko Uzunovic (clarinet, saxofon)au reușit să îmbine la fix groove-uri urbane balcanice cu diverse alte genuri muzicale.


Formația are la activ patru materiale discografice , cel mai recent dintre acestea fiind albumul Yes.

„Am fost de trei… sau patru ori… în Timișoara și întodeauna am avut parte de un public grozav, care ne-a aplaudat și care a primit așa cum se cuvine muzica noastră. Ceea ce cântăm noi este muzica pe care am ascultat-o noi când am crescut. E un fel de de toate pentru toți. E foarte greu de descris într-un singur gen. Unii dintre noi au cântat mult cu rromii, alții cu alte stiluri. Suntem balcan jazz. Și… uneori suntem prea jazz pentru festivaluri de world – music… și invers… Suntem undeva între aceste două coordonate. În toate țările din Balcani energia pe care ne-o dă publicul e extraordinară. Însă și în alte locuri am fost primiți foarte bine. În Coreea De Sud, de exemplu, pe lângă feedbackul extraordinar al publicului am vândut și multe CD-uri. Ceea ce în Balcani, nu prea facem. La fel și în Brazilia, am avut reacții deosebit de interesante“, ne-au declarat membrii formației cu ocazia precedentului lor concert din Timișoara.

La începutul acestui an, formația sârbească Naked a participat la câteva manifestări internaționale de prestigiu fiind invitată să susțină recitaluri în cadrul festivalului Eurosonic (Olanda), Folk Alliance International (S.U.A.) sau Ment (Slovenia). Concertul formației sârbești Naked din Timișoara va avea loc joi, 20 februarie, de la ora 21, la Taverna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.