Costumul nu a fost de ajuns: SCM Timişoara a pierdut semifinala Cupei...

Costumul nu a fost de ajuns: SCM Timişoara a pierdut semifinala Cupei cu gazda U-BT Cluj-Napoca

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timişoara / Facebook

SCM Timişoara a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, gazda turneului Final Four al Cupei României. A fost 88-71 pentru organizatori, deşi pe hârtie alb-violeţii erua trecuţi ca gazde în a doua semifinală a zilei. Bănăţenii pregătiţi de Dragan Petricevic au condus pe tabelă doar în primul sfert al partidei. Ardelenii sunt cei care vor lupta în actul final împotriva Oradiei.

Antrenorul bănăţenilor-talisman în competiţia K.O. a vorbit despre cum se găteşte pentru sărbătoarea baschetbalistică din Ardeal. A încercat să-şi motiveze suplimentar elevii, dar statutul de amfitrioni şi valoarea echipei de sub Feleac au avut o greutate mai mare în această seară.

„Leii” nu au început rău jocul din sala „Horia Demian” din Cluj.


Timişorenii au avut +5 în primul sfert, dar gazdele au avut apoi un parţial de 12-0 şi au început sfertul 2 de la 32-21! Înainte de pauză U-BT a ajuns să aibă un avantaj dezarmant de 18 puncte. Deşi la pauză scorul a fost 47-31 pentru ardeleni, alb-violeţii au avut o tresărie de orgoliu în sfertul 3, pe care şi l-au adjudecat (25-21). Încercările la coş au avut în cele din urmă şi rezultate pentru SCM, care s-a apropiat la doar cinci puncte după triţa lui Brown (50-55). Totuşi, înaintea sfertului final, clujenii au reuşit să remonteze un avantaj consistent, de 12 puncte.

Sfertul 4 a fost şi cel mai fragmentat, cu puncte care au venit mai greu pe fondul a tot felul de sancţiuni în ambele tabere. Din păcate pentru bănăţeni, elevii lui Mihai Silvăşan au găsit mai des ţinta. U-BT a redobândit un avantaj confortabil cu mai puţin de cinci minute rămase din timpul de joc. 64-80 după coşul lui Tarolis. A urmat un parţial de 6-0 pentru SCM Timişoara, dar care nu a mai contat, căci „studenţii” şi-au încheiat rapid perioada de ineficienţă şi secundele s-au scurs în favoarea lor iar ecartul s-a mărit pe fondul grabei „leilor”.

Coşgheterul partidei şi al lui SCM a fost Sherwood Brown, cu 19 puncte. Ceilalţi realizatori ai „leilor” au fost: Komatina 16, Franklin 10, Lazar 8, Pesakovic 7, Dragoste 5, Coconea 3, Mirkovic 2, Gorgermans 1. Nandor Kuti a pus, de partea cealaltă, cele mai multe puncte pe tabelă pentru U-BT – 15 puncte.

În prima semifinală CSM Oradea a trecut de Dinamo Ştiinţa Bucureşti cu 76-72. Finala e programată mâine, de la ora 19.00 (Digi).

SCM revine la jocurile din grupa 1-6 după o scurtă pauză în campionat, în jurul datei de 1 martie va juca pe terenul lui Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.