Timișorenii de la JazzyBIT cântă alături de renumitul pianist cubanez Omar Sosa...

Timișorenii de la JazzyBIT cântă alături de renumitul pianist cubanez Omar Sosa la ediția din acest an a Jazz in the Park

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană JazzyBIT va cânta în acest an împreună cu renumitul pianist cubanez Omar Sosa la festivalul Jazz in the Park!

„Muzica lui Omar va fuziona cu a noastră într-un concert unic ce va închide ediția din acest an a Jazz in the Park. Omar va fi însoțit de percuționistul cubanez Ernesttico, cunoscut pentru colaborările sale cu Pat Metheny, Eros Ramazzotti sau Gloria Estefan“, spun membrii trupei.

Multiplu nominalizat la Grammy și Latin Grammy Awards, Omar Sosa este autorul a peste 30 de albume ca și lider și aduce un mix de jazz și world music, completat de intruziuni în hip-hop sau muzică tradițională cubaneză. Rezultatul este o muzică urbană modernă cu inimă latin jazz.

„Suntem onorați și încântați că se întâmplă acest concert și am dori să mulțumim frumos echipei Jazz in the Park (recent numit Europe’s Best Small Festival 2019 la European Festival Awards) din Cluj-Napoca pentru încredea pe care ne-au acordat-o de-a lungul anilor.


Și încă ceva: ne-ați întrebat de multe ori unde au rămas influențele latin jazz de pe primul nostru album „Touch the Sky”. Avem acum răspunsul: le-am păstrat pentru acest concert! Colaborarea noastră cu Omar Sosa se bazează pe o prietenie începută în 2013, când am cântat în deschiderea Omar Sosa – The New Afro-Cuban Quartet la festivalul Alba Jazz din Alba Iulia. Ne aducem aminte cu mare drag de acea seară, când am rămas uimiți de relaxarea de care Omar și prietenii lui au dat dovadă. A fost o lecție pentru noi, având în vedere că eram în al doilea an de activitate, și era printre primele noastre prezențe la un festival de jazz cu nume internaționale“, spun membrii formației timișorene.

Festivalul Jazz in the Park va avea loc în perioada 25 – 28 iunie la Cluj și va include concerte cu Kamashi Washington, Anna Calvi, Cecile Mclorin Salvant, Tatran, Bariș Demirel, Arcuș Trio, Implant pentru Refuz (acustic) sau The Mono Jacks (acustic). De asemenea, pianistul JazzyBIT, Teodor Pop, va susține și un recital solo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.