Dräxlmaier a suspendat activitatea în cinci fabrici, inclusiv în cele din Timişoara...

Dräxlmaier a suspendat activitatea în cinci fabrici, inclusiv în cele din Timişoara şi Hunedoara. Mii de angajaţi în şomaj tehnic

1
DISTRIBUIȚI
sursa foto: zf.ro

Grupul german Dräxlmaier a decis să suspende în mare parte activitatea fabricilor locale din Timişoara, Hunedoara, Satu Mare, Piteşti şi Braşov, pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii virusului COVID-19 şi în contextul reducerii activităţii clienţilor din piaţa auto, anunță Ziarul Financiar.

„Perioada de suspendare va viza un interval de două până la patru săptămâni, începând cu 23 martie 2020, şi depinde de evoluţiile viitoare. În intervalul în care activitatea va fi sistată, angajaţii vor fi în şomaj tehnic, primind 75% din salariu. Reluarea activităţii fabricilor din România va fi decisă în funcţie de evoluţia evenimentelor la nivel global, asupra cărora virusul are un impact”, au transmis reprezentanţii Draxlmaier Satu Mare pentru sursa citată.

Dräxlmaier produce în fabricile din România cablaje electrice, componente electrice şi electronice, cablaje de înaltă tensiune, interioare (cockpit), console centrale şi panouri de uşi.


Germanii produc în fabricile locale sisteme electrice şi electronice, interioare de lux şi sisteme de bord pentru mărci pre­mium din industria de profil, precum BMW, Jaguar, Mercedes-Benz sau Maserati, mai arată zf.ro.

Compania avea în plan în acest an demararea construcţiei primei fabrici de baterii pentru maşini electrice din România la Timişoara. Fabrica de pe Bega a fost deschisă în anul 1998. În total grupul german Draexlmaier are în România aproximativ 15.000 de angajaţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.