Șefa Inspectoratului Școlar Timiș urmează să fie schimbată din funcție. Ce spune...

Șefa Inspectoratului Școlar Timiș urmează să fie schimbată din funcție. Ce spune Danielescu

8
DISTRIBUIȚI

În plină criză provocată de coronavirus, Ministerul Educației intenționează să o schimbe din funcție pe Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș. Danielescu ne-a declarat că, în data de 22 martie, îi expiră mandatul, iar în urma unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Monica Anisie, acesta a informat-o că nu intenționează să i-l prelungească. Asta în condițiile în care ministrul Educației nu ar fi avut nicio critică de adus la adresa șefei Inspectoratului Școlar Timiș.

„Mie îmi încetează mandatul, doamna ministru, într-o discuție purtată cu mine, a spus lucrul acesta, că prelungirea nu mai este posibilă. Data de 22 martie este ultima zi. Îmi văd de treabă până în ultima zi și voi vedea ce se întâmplă. Într-adevăr, am avut o discuție cu doamna ministru și dumneaei și-a exprimat foarte clar această poziție, de a nu-mi prelungi mandatul. Eu am făcut o solicitare scrisă către Ministerul Educației, în care am rugat-o frumos pe doamna ministru să aibă în vedere că e mijlocul anului școlar și că mi se pare firesc, dacă legea îmi permite, să-mi prelungească mandatul până la finalul anului școlar, pentru că m-aș simți discriminată să pună în locul meu pe altcineva, atât timp cât am întrebat-o dacă are să aducă vreo obiecție la managementul pe care eu l-am desfășurat, dacă e nemulțumită de activitatea mea.


Mi-a confirmat că este foarte mulțumită, că crede că sunt un inspector școlar general foarte bun, dar că trebuie să înțeleg”, ne-a spus Aura Danielescu.

Între timp, pe Internet a fost lansată o petiție de susținere a șefei Inspectoratului Școlar Timiș, care a fost deja semnată de peste 400 de persoane.

„Avem nevoie de continuitate în educație! Nu poți schimba un Inspector General în mijlocul anului școlar, în ziua simulărilor evaluării naționale și în plin context epidemiologic! Oricine ar veni în 23 martie, ar fi luat pe nepregătite, 23 martie fiind și prima zi de simulări. Nu vă mai bateți joc de școală, de copii, domnilor guvernanți! Invit toți părinții ai căror copii au avut șansa la învățători buni datorită acestei proceduri, să semneze această petiție! De asemenea, rog să semneze toate cadrele didactice cu dragoste de copii, profesioniste, care apreciază corectitudinea și care vor să acorde șanse tuturor copiilor, indiferent din ce familii provin ei”, scrie în petiție.

Aura Danielescu este cumnata fostului premier Sorin Grindeanu. Recent, șefa IȘJ Timiș a avut un conflict cu prefectul de Timiș, Liliana Oneț, pe tema închiderii școlilor din județ din cauza coronavirus, iar discuția aprinsă dintre cele două a ajuns în spațiul public.

8 COMENTARII

  1. Doamna Danielescu putea sa lase locul vacant la inceputul anului scolar 2019/2020, pentru ca dansei i s-a prelungit mandatul pe timpul guvernarii PSD tot in timpul anului scolar, martie 2019. Putea singura sa se retraga la 31 august 2019, stiind ca mandatul ii va expira in timpul anului scolar. La tăți ni greu…

  2. Absolut penibila perfecta! Parca nu stim cu totii cum a ajuns inspector general!!! Probabil va veni altul la fel de bun/ rau, dar ceea ce face doamna acum ca si atunci cand a iesit in fata crizandu-se si injurand-o pe d-na prefect este PENIBIL!!!

  3. Haideti dna Aura, ca toti știm cum ați sărit de la scoala de la Mașloc direct la Inspectoratul scolar infiintandu se special pt dvs al treilea post de adjunct, iar de 5 ani ati dat in beția puterii, v ati luat functia pe persoană fizica sau ce? Stiu ca sunteti profa de invățământ special, primul si ultimul din istoria Inspectoratului scolar, restul de pana la dvs toti oameni de catedra, stiinte reale sau umaniste, de ce nu vreti sa va intoarceti la Mașloc unde e nevoie de dvs pe domeniul invățământului special? hm

  4. Doamna Danielescu,puneți inregistrarea cu dna ministru ca nu vă credem ca v a lăudat activitatea de inspector general scolar, halatu’ unde e halatu’?

  5. A reusit sa fie cea mai slaba si jenibila aceasta creatura trista care s-a perindat in perioada post-revolutionara, cu scoala facuta la anonima fabrica de diplome, nu poate sa predea nimic .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.