Analiză FRF: „D”-ul timişean e lider pe țară în ultimul deceniu la...

Analiză FRF: „D”-ul timişean e lider pe țară în ultimul deceniu la capitolul reprezentare în Liga 3. Vestul are cele mai multe nou promovate

0
DISTRIBUIȚI

Federaţia Română de Fotbal a realizat o analiză amplă destinată reprezentatelor Ligii 3. În primul episod, dedicat formaţiilor care fac pasul de la nivel judeţean, Timişul a reieşit în fruntea ierarhiei, cu opt grupări promovate care apoi au încheiat pe teren primul sezon la nivel naţional. Perioada luată în calcul a fost între campionatele 2009-10 – 2018-19.

Aradul stă şi el foarte bine în analiza FRF care a luat în considerare echipele care au promovat şi apoi au completat sezonul de debut la nivelul eşalonului terţ. Judeţul de la nord de Timiş are şapte astfel de realizări prin campioanele judeţene. Fiind la egalitate în această ierarhie cu Prahova. Puternicul eşalon judeţean din Muntenia e nr. 1 la capitolul promovări, dar două formaţii reprezentante ale ligii care merge până la nivelul 7 nu au reuşit să ducă la bun sfârşit realizarea de la baraj, abandonând competiţia după promovare.

Ierarhia prezentată de FRF alimenteaza fala bănăţenilor, care se laudă cu unul dintre cele mai puternice eşaloane judeţene. „Avem o competiție județeană cu nivel sportiv foarte ridicat. Minimum 3 echipe pe sezon vor să joace în Liga 3, iar acum avem chiar 6 cu potențial și dorință! Sunt cluburi cu stabilitate financiară, organizare bună și condiții de pregătire. Și ambiție bănățeană!”, a declarat pentru frf.ro Romeo Malac, preşedintele AJF Timiş.

Grupările care au reprezentat cu cinste cel mai vestic judeţ la baraj şi apoi au reuşit să ducă la capăt primul sezon în Liga 3 sunt: ACS Recaş (devenită ACS Poli la promovarea în B), Flacăra Făget, Vulturii Lugoj, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, ASU Poli Timișoara, Ripensia Timișoara, ACS Ghiroda (acum CSC Ghiroda) și CSC Dumbrăvița! Trendul pozitiv va fi dus mai departe prin faptul că în ediţia curentă o altă nou promovată, Fortuna Becicherecu Mic a încheiat prima ediţie în C, fiind pe 10 când seria a IV-a a C-ului a fost „îngheţată”.

În această ierarhie Caraş-Severin e pe locul 5 cu patru reprezentări, alături de multe alte judeţe.


Pe ultimele locuri în acest top se află Hunedoara, cu două reprezentări (Cetate Deva, CS Hunedoara) şi Mehedinţiul, cu una singură, oltenii având ghinion că de cele mai multe ori se duelează la baraj cu judeţele de frunte din vestul ţării.

La începutul anului Timişul a fost împerecheat cu Mehedinţiul la barajul din vară, dar pandemia a schimbat planurile şi în această privinţă. Astfel, va fi reprogramat un baraj în trei, cu o singură promovată iar deocamdată nu se ştiu adversarele. Avântul Periam era liderul Ligii a IV-a Timiş la momentul înteruperii campionatului, urmată pe locul 2 de Timişul Şag, la doar două puncte distanţă. AJF-ul le-a cerut formaţiilor să completeze formulare online legate de modul în care ar trebui continuat sau închis sezonul actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.