Culiță Chiș contraatacă în scandalul trotuarelor ”puzzle”: ”Consider atitudinea Direcţiei Judeţene pentru...

Culiță Chiș contraatacă în scandalul trotuarelor ”puzzle”: ”Consider atitudinea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş abuzivă”

2
DISTRIBUIȚI

Culiță Chiș, șeful Direcţiei Generale de Drumuri Poduri Parcaje și Rețele de Utilități din cadrul Primăriei Timișoara, a transmis, astăzi, un comunicat de presă legat de lucrările la trotuarele ”puzzle” din centrul orașului, în care aduce acuzații grave Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

”Pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii nu este necesară obţinerea autorizaţiei de construire, după cum rezultă din prevederile art. 11 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, modificată şi completată, inclusiv modificarile si completările aduse prin Legea nr. 193 din 28.10.2019: Se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor: lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente la infrastructura de transport şi la instalaţiile aferente. Cu toate acestea, pentru lucările de reparaţii şi întreţinere realizate pe raza Municipiului Timişoara s-a emis Autorizaţia de construire nr.


1131/21.08.2019 şi AC nr.  1289/26.09.2019”,
a susținut Culiță Chiș.

Directorul a afirmat că lucrările de întreținere şi reparaţii a străzilor, aleilor şi trotuarelor, podurilor şi pasajelor din municipiul Timişoara ”au fost avizate de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş în baza unui proiect vizat spre neschimbare de către Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, aşa cum rezultă şi din avizul cu nr. 130/Z/14.05.2018: ,,Se acceptă folosirea materialelor moderne de pavaj în Z.P. (elemente prefabricate din beton natur sau colorat, plăci mozaicate, etc.). Se va descuraja folosirea asfaltului pentru trotuare.  În zona centrală se încurajează folosirea pietrei naturale cu condiţia ca trotuarele să aibă proprietăţi antiderapante”.

Bazându-se pe aceste argumente, Culiță Chiș concluzionează ”consider, în consecință, atitudinea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş abuzivă”. Vă reamintim că Direcția pentru Cultură Timiș a depus o plângere penală pentru că nu s-a respectat sistarea lucrărilor dispusă după ce au constat că se fac lucrări în zona istorică fără a exista avize”.

2 COMENTARII

  1. bai, oligofren scelerat, tu ai vazut cum se zguduie placile astea cand se trece cu bicicleta peste ele? dupa ce ca e ilegal, mai sunt si o gramada de bani, nervi si timp aruncati la VECEU, bou gramada ce esti. tu si robu, doi oligofreni penali, talharii dracului. urcati-va, oligofrenilor, fundurile alea obosit pe o bicicleta si dati-i bataie pe puzzle

  2. Acest domn Culița angajat la primărie pe vremea lui Ciuhandru dupa o scurta perioada spre norocul lui a apărut legea functionarului public si cu toate eforturile primarului Ciuhandru nu l-a mai putut da afara incompetenta si prostia lui de atunci erau mai mult decit evidene .Dar a venit Robu si la uns mare sef de serviciu acesta demonstrînd stilul lui lingau hotesc si prostesc .Vorba proverbului ,,În tara prostilor nebunul ajunge rege,,!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.