Samuel Dominic Fritz: Timișoara dă 100 lei pe locuitor pentru Poliția Locală,...

Samuel Dominic Fritz: Timișoara dă 100 lei pe locuitor pentru Poliția Locală, Oradea – 25 lei

4
DISTRIBUIȚI

Samuel Dominic Fritz, candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei, a reacționat după ce, ieri, ministul de Interne, liberalul Marcel Vela, a susținut că nu este normal ca un polițist local care păzește un parc să ia 8.000 – 9.000 lei, dublu decât un agent din Poliția Națională. ”Din păcate, nu întâmplător ministrul de Interne a dat Timișoara drept exemplu negativ. De șase ani nu s-a făcut un concurs pentru conducerea Poliției Locale, deci avem un director veșnic interimar, dependent politic. Iar costurile de personal sunt uriașe”, a susținut Fritz.

Candidatul USR a anunțat că ”în 2019, timișorenii au dat aproape 33 milioane de lei pentru Poliția Locală, din care peste 30 milioane pentru salarii, sporuri, vouchere de vacanță, norme de hrană… Asta înseamnă cca.


100 lei per cap de locuitor anual.Orădenii cheltuiesc 25 lei per cap de locuitor pentru poliția lor. Deci în Timișoara dăm de 4 ori mai mulți bani pentru Poliția Locală decât la Oradea. De 4 ori mai mulți! Rezultatul este că avem un oraș de 4 ori mai sigur? Sau problema era că avem un oraș de 4 ori mai periculos? Zău că nu înțeleg! (Reșița: 40 lei, Constanța: 51 lei, Iași: 73 lei…)”.

Fritz susține că trebuie acordat respectul cuvenit polițiștilor locali și investit în siguranța publică, ”dar atât timp cât mai sunt străzi unde e beznă mare pentru că iluminatul public nu funcționează sau pentru că cineva din Primărie a ”uitat” să plătească factura de curent, atât timp cât mai sunt cartiere care nu au mai văzut niciun polițist local de ani de zile, atât timp cât sunt servicii sociale în Timișoara care nu au primit subvențiile de la Primărie de luni de zile, mi-e greu să cred că investim banii noștri așa cum trebuie”.

Candidatul USR a a anunțat că ”voi face un concurs de conducere ca lumea, voi pune accent pe prezența în cartiere, voi eficientiza serviciile de pază prin tehnologie. Doar dacă vom opri mentalitatea de auto-servire din umflatele instituții locale, vom putea crește cu adevărat siguranța timișorenilor”.

4 COMENTARII

  1. să aveți grijă la persoane care au avut tangente cu FMI, in orice poziție strategică din Europa exista cineva care era, cumva, in FMI

  2. Cum este statul polițienesc este și municipiul Timișoara polițienesc. Plătim cel mai mult dintre marile orașe pentru acesti polițiști locali (foștii gardieni publici fără mari școli) care nu apără cetățenii ci îl apără pe Robu și mafia. Timișoara plătește degeaba acești indivizi care stresează cetățenii. USR-iștii nu fac nimic concret, sunt slabi iar candidații lor la consiliu local sunt în general neprofesioniști sau controversați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.