Un nou calendar pentru încheierea sezonului de către SCM Politehnica. Sportivii profesionişti...

Un nou calendar pentru încheierea sezonului de către SCM Politehnica. Sportivii profesionişti pot reveni la antrenamente după jumătatea lunii

0
DISTRIBUIȚI

FR Handbal a schimbat programul stabilit iniţial pentru finalizarea campionatelor pe plan intern. În noul format convenit azi, SCM Politehnica nu ar mai reveni pe parchet la finele lunii, ci ar avea de disputat toate cele şase partide rămase din acest sezon în luna iunie.

Iniţial Poli ar fi avut o restanţă pe 31 mai cu Gloria Buzău. Acest meci a devenit acum ultimul al sezonului, fiind mutat tocmai pe 28 iunie. S-au modificat şi datele celorlaltor runde care mai erau de jucat din Liga Zimbrilor, în condiţiile în care s-a renunţat la play-off. În loc de un turneu între 9-11 iunie în care timişorenii jucau, în ordine, cu Călăraşi, Reşiţa şi Bacău, aceste partide din etapele 24, 25 şi 26 se vor defăşura în zilele de duminică, 14 iunie, joi, 18 iunie, respectiv duminică, 21 iunie.

Ce nu s-a schimbat pentru alb-violeţi e programul turneului F4 al Cupei României. Rămas să aibă loc între zilele de 24 şi 25 iunie la Constanţa, unde bănăţenii vor da piept în semifinale chiar cu gazda Dobrogea Sud.


Cupa este şi miza reală pentru timişoreni în acest an, în condiţiile în care în campionat nu se mai poate atinge niciun obiectiv în actuala situaţie.

În altă ordine de idei, astăzi preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că din 15 mai sportivii profesionişti vor putea relua pregătirile, inclusiv cele de tip cantonament. Dar doar sporturile individuale vor fi permise. „Rămâne interdicția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber. Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Atenție, sportivii de performanță! Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Cantonamente, dar numai în condiții speciale, dar numai pentru profesioniști”, a declarat Klaus Iohannis.

Deocamdată echipele din Timişoara aşteaptă mai multe informaţii înainte de a anunţa o dată clară pentru reluarea pregătirii „la comun”. În Europa mai multe ligi importante de fotbal (Franţa, Belgia, Olanda) au fost deja declarate închise, altele (Spania, Anglia, Italia sau Germania) încă plănuiesc reluarea partidelor. Singurul campionat de pe continent în care meciurile au continuat a fost cel din Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.