Nicolae Robu anunță că primăria va amenaja o pistă olimpică de canotaj...

Nicolae Robu anunță că primăria va amenaja o pistă olimpică de canotaj pe Bega: Vom face, vom găsi resurse

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că în orașul de pe Bega, administrația locală pe care o conduce va amenaja o pistă de canotaj olimpică. Deocamdată nu au fost identificate sursele de finanțare pentru acest proiect și nici nu au fost făcute publice alte detalii.

„Vizavi de port vom face o pistă de canotaj olimpică, circa
2 km, dar nu intrăm în detalii tehnice pentru că de asta se ocupă specialiștii. Aici vor veni schimbări spectaculoase. Eu lucrez în
cadrul unei viziuni de evoluție a orașului pe termen lung. Când am vorbit despre metrou în 2013, unii pe care atât i-a dus mintea au început să spună că e o prostie, o fantasmagorie.


Eu spuneam ceva trebuie facut, că o fi metrou, că o fi altceva, (…) dar nu ne putem limita într-o lume în care mobilitatea este din ce în ce mai importantă la a folosi infrastructura existentă în orașele vechi pentru că ea este cu limitările inevitabile. (…) S-a discutat la un moment dat să se facă la Surduc… Timișoara va fi un loc unde vor fi mari competiții de canotaj. Nu putem să facem anul ăsta, facem la anul. Vom face, vom găsi resurse”, a anunțat, în cadrul conferinței de presă de astăzi, primarul Nicolae Robu.

În urmă cu trei ani, președintele Federației Române de Canotaj și liderul CJ Timiș au anunțat că pe lacul Surduc se va amenaja o pistă olimpică de canotaj, fie cu bani europeni, prin Programul IPA de finanțare transfrontalieră, fie din bugetul județean.

Pista ar fi urmat să coste două milioane de euro, să aibă nouă culoare și o lungime de 2.000 de metri. „Vom organiza aici competiții internaționale. Nu va fi doar o pistă tehnică pe apă, ci și hangarele, tot ceea ce presupune logistica unei competiții sau a unui antrenament”, declara, la acel moment, Elisabeta Lipă.

3 COMENTARII

  1. Aberatii. Nu a facut in 8 ani ce a promis pt primii 4. Costuri inmultite cu 2 pt tot ce s-a facut, la o calitate execrabila. Studii de fezabilitatate si prefezabilitate, metrou, trenuri suspendate, arbori si stadioane……vorbe goale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.