Afectată poate cel mai puternic din cadrul SCM-ului de remanieri, atât la nivelul conducerii, cât şi al lotului, Timişoara Saracens continuă cu aşteptări mai reduse, cel puţin pe termen scurt. Misiunea dificilă de a construi noul angrenaj al „leilor” a fost acceptată de fostul jucător Valentin Calafeteanu. Tânărul antrenor va fi sprijinit în munca de construcţie de colegii pe care i-a avut pe Bega – din echipa tehnică nu lipsesc Valentin Popârlan, cu rol de „secund”-ucători, şi Sosene Anesi.
„Sunt incântat că am revenit, în altă postură… Ştiu în ce moment e acum echipa, cu schimbări în toate nivelurile, staff, jucători, e un moment zero, trebuie să ştim ce e de făcut. E un proces pas cu pas, să construim o fundaţie solidă, să ne îndreptăm atenţia şi către copii, juniori. Mi-aş dori să creştem numărul de juniori din oraş, putem aduce şi din altă parte. Trebuie să ne gândim şi la această strategie, cu juniori din oraş”, a declarat Vali Calafeteanu, care a activat la CSM Bucureşti după ce a părăsit Timişoara ca jucător.
„Sunt foarte bucuros că am fost cooptat in noua echipă, e un pas mare, mă incântă ideea de a deveni antrenor cu înaintarea. Mi-au plăcut mult idelile clubului, ale lui Vali, de a creşte jucători pentru echipa de seniori, mi-a plăcut că totul va decurge normal, logic, şi când vor fi greşeli le vom corecta pe parcurs”, a spus şi Valentin Popârlan. Sosene Anesi va continua pe postul de director tehnic, atribuţiile sale urmează să fie stabilite. Deşi Dan Borzaş a fost prezent la conferinţa comună a SCM, noul conducător al secţiei de rugby, contestat de vechiul management, nu a vorbit public.
Sunt opt plecări din vechiul lot al echipei, toţi jucători aflaţi la final de contract conform conducerii, aici sunt incluşi nume cu greutate precum: Randall Morisson, Bidzina Shamkharadze, Jack Umaga, Sione Halalilo şi Viliami Moala. Majoritatea celor rămaşi sunt jucători autohtoni.
Deşi foştii campioni visează pe viitor la noi trofee, situaţia financiară din prezent nu permite decât un plan pas cu pas. În campionatul următor bănăţenii vizează însă podiumul. „Cala” a precizat că nu se teme de munca ce va urma: „Eu acum am alte responsabilităţi. Ştiu ce am de făcut, aştept să-mi pun în practică cunoştinţele. Factorii de succes nu i-am inventat eu… trebuie să urcăm progresiv, să facem totul in plan strategic… Munca mea din teren va fi răspunsul meu. Informaţia se găseşte acum foarte uşor, dar până la urmă ţine de flerul, menirea ta… Mie întotdeauna mi-a plăcut să-mi asum riscuri. Când am plecat de la Timişoara la echipa de pe ultimul loc aceeaşi întrebare mi s-a pus… Îmi place să-mi iau provocări, aşa imi iau energie…”.
Vasile Ruşeţ a subliniat una dintre nemulţumirile sale de la rugby, în comparaţie cu handbalul, Centrul de juniori: „…la handbal a fost deja preocupare. Pe partea de rugby aceste preocupări au lipsit destul de mult, au fost încercări la copii 8-10 ani, aici va trebui o muncă mai intensă, la juniori 1, 2, 3…”. Directorul SCM a anunţat un posibil parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş pentru ca sporturile din cadrul clubului să fie practicate în şcoli.
Îmbunătăţiri la arena din Ronaţ
Stadionul „Gheorghe Răşcanu” a rămas singura bază sportivă „sigură” pentru rugby-ul local. Primăvara aceasta a fost timp destul ca noul gazon instalat acolo să se prindă iar acum covorul verde arată foarte bine. „Arată superb, de abia aştept”, a spus Calafeteanu.
Vasile Ruşeţ a anunţat şi o viitoare investiţie în facilităţi: „S-a licitat pentru o construcţie modulară pe schelet metalic pentru o nouă tribună şi facilităţi, vestiare. Dacă nu e gata până la sfârşitul acestui an atunci cu siguranţă in primăvară”.
Deşi terenul nu mai e o problemă şi în cazul rugbiştilor planează incertitudinea în legătură cu reluarea pregătirii. O soluţie ar putea fi „grupuri de 5-7 jucatori, încercăm să urmăm un minim de protocol”, prevede noul antrenor.