Percheziții la traficanți de droguri care vindeau substanțe psihoactive lângă un liceu....

Percheziții la traficanți de droguri care vindeau substanțe psihoactive lângă un liceu. Bâte, cuțite și macete, găsite în locuințele suspecților FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Gorj, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, au efectuat, vineri 17 iulie, 12 percheziții domiciliare, în județele: Gorj (10), Dolj (1)și Argeș (1), într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional.

Dosarul mai privește și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, în perioada ianuarie-iunie 2020, pe raza județului Gorj, ar fi fost constituit un grup infracțional prin intermediul căruia ar fi fost efectuate operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a inițiat și a constituit, în municipiul Târgu Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În concret, inculpatul M.A.C. coordona activitatea grupului infracțional organizat, ai căror membrii efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la inculpatul C.A.E.. După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu Jiu, cu preponderență adolescenți. În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu Jiu”, a transmis DIICOT.

„Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte trei persoane. Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești.


Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate, ambalate și apoi vândute cu preponderență către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu Jiu și a județului Gorj, la prețuri cuprinse între 30 și 50 lei/doza în funcție de cantitatea dorită. Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive”, mai spune mesajul autorităților.

23 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Gorj și SCCO Gorj, iar șapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe pungi ce conțineau materie vegetală cu miros specific, cinci cântare folosite la porționarea masei vegetale, două stick-uri de memorie, o râșniță de mărunțit şi 23 de terminale mobile.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalităţii organizate din Dolj, Mehedinți și Argeș.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Gorj, IJJ Gorj și IJJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.