Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis, în această seară, o avertizare cod portocaliu de inundații, valabilă pe râuri din județele Timiș și Caraș-Severin, până miercuri dimineața.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore și a celor prognozate se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte S.H.


Balint și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Balint, Timiș – bazin amonte S.H.Lugoj și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lugoj, Bărzava, Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, din județele Timiș și Caraș Severin.

Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bega- bazin amonte S.H. Balint, Timiș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bistra – amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar – Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Gătaia, au mai transmis hidrologii.

Avertizarea este în vigoare până miercuri, la ora 9.00.

Pentru cele două județe au fost emise marți seara mai multe avertizări cod roșu de ploi și vijelii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.