Expo Band Alternative: proiect de susținere și promovare a unor trupe de...

Expo Band Alternative: proiect de susținere și promovare a unor trupe de rock alternativ

0
DISTRIBUIȚI
Formația Melting Dice, una din trupele incluse în proiectul Expo Band Alternative

Proiectul Expo Band Alternative își propune să încurajeze o serie de trupe de muzică rock prin realizarea unor concerte înregistrate în spații alternative, care vor putea fi văzute pe diferite platforme online. Primele evenimente derulate sub umbrela acestui proiect care susține scena locală sunt recitaluri susținute de trupele timișorene Melting Dice, The Different Class și Kings Are Overrated.

Băieții care alcătuiesc formația Melting Dice au lansat cu trei ani în urmă albumul de debut, „Cord Cablu Creier”, printr-un turneu național de promovare. Discul conține zece piese, compoziții proprii ale trupei, compuse în perioada 2014 – 2016. Înregistrările s-au făcut în studioul propriu, iar partea de mix, master și producție s-a realizat la Firstline Studio în Italia, producător fiind Alex Marton, cel care semnează și producția discurilor Robin and the Backstabbers. La începutul acestui an, timișorenii au susținut un recital în cadrul evenimentului Alternative, alături de Allover și The Case, manifestarea realizată în parteneriat cu Asociația „Luptă, zâmbește și trăiește” Timiș, Viniloteca și 2 zece fiind gândită ca un un model alternativ de petrecere a timpului liber și a unui stil de viață mai sănătos înrândul tinerilor.


În vara acestui an trupa a ocupat prima poziție a clasamentului Romtop, alcătuit de Radio Trib, cu piesa numită „Uitat“.

The Different Class este o formație care a luat naștere cu șapte ani în urmă și experimentează cu fuziuni de riff-uri explozive și sonorități cinematice. Până în prezent trupa are la activ un album, un EP și pregătesc lansarea celui de-al doilea material discografic. The Different Class înseamnă: Cris Paul (voce, chitară), Seian Scorobete (bas), Flavius Retea (tobe) și Michael Vușcan (producător).

Kings are Overrated a lansat la începutul lunii septembrie albumul de debut „People We Keep Calling Ghosts“, materialul conținând 9 piese care conform descrierilor membrilor trupei sunt „un melanj de muzică electronică, synth pop și new wave”. Concertul de lansare a acestui material discografic a avut loc duminică 6 septembrie la Faber Community din Timișoara, iar cu o zi înainte, sâmbătă, 5 septembrie, trupa formată la sfârșitul anului 2018 a susținut un concert inclus în cadrul Flight Festival 2020, eveniment desfășurat la Aeroportul Cioca de lângă Timișoara.

Proiectul Expo Band Alternative este implementat de Asociația Noi Re-Creăm și realizat cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş și Centrul de Cultură și Artă Timiș. Concertele vor putea fi vizionate în întregime pe diferite platforme online, precum Overground Showroom și pe canalele de Youtube ale formațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.