Investiția de aproape 200 de milioane de lei pentru un nou terminal...

Investiția de aproape 200 de milioane de lei pentru un nou terminal al Aeroportului Internațional Timișoara, aprobată de guvern

0
DISTRIBUIȚI

Hotărârea Guvernului nr. 737/2020 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Terminal plecări curse externe” la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Cătălin Iapă, fost consilier al primarului Timișoarei, a scris pe Facebook că aprobarea acestei Hotărâri de Guvern garantează existența surselor de finanțare pentru obiectivul de investiții.


Conform secretarului de stat, investiția este în valoare de 184,5 milioane lei din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM, de la bugetul de stat și din venituri proprii ale aeroportului și prevede construcția terminalului de plecări externe cu suprafața desfășurată de 12.000 metri pătrați.

Noul terminal va avea sistem complet de control de securitate pasageri și bagaje, 18 ghișee de check-in, șase cabine pentru poliția de frontieră și șase porți automate de scanare documente. Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, din care 24 de luni sunt rezervate pentru execuția lucrării.

La Aeroportul Internațional Timișoara este deja într-un stadiu avansat de construcție și terminalul sosiri externe.

Sursa foto: Facebook / Cătălin Iapă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.