Atentat terorist la Viena – un mort și mai mulți răniți raportați...

Atentat terorist la Viena – un mort și mai mulți răniți raportați până acum UPDATE 4 Anunțul cancelarului Sebastian Kurz

0
DISTRIBUIȚI

Un incident armat a avut loc, luni seară, în centrul oraşeului Viena, unde au fost mobilizaţi numeroşi agenţi ai forţelor de ordine.

Incidentul a avut loc în apropierea unei sinagogi, conform agenţiei APA şi site-ului Vienna.at. Potrivit unor martori, doi indivizi au deschis focul, rănind mai multe persoane.

Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat activ.

Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat activ.

„Au avut loc schimburi de focuri în centrul Vienei. Mai multe persoane au fost rănite. Numeroase echipaje ale forţelor de ordine au intervenit. În momentul de faţă, are loc o vastă operaţiune de securitate”, a comunicat Poliţia din Viena, prin Twitter. Autorităţile încearcă să afle motivul atacului.

UPDATE 1  ORF TV a anunțat, citând poliția austriacă, că sunt mai multe decese în urma atentatului.

UPDATE 2 Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, mai multe persoane au fost omorâte în atacuri armate comise în zone din Viena, inclusiv într-un hotel. De asemenea, mai multe persoane au fost luate ostatice într-un restaurant.  Un agent de poliţie a fost ucis în atacul armat din centrul Vienei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate austriece, citate de agenţia de presă APA. Conform unor surse, mai multe persoane au fost ucise în atacul produs în zona Pieţei Suedia din capitala Austriei.

UPDATE 3 Cel puţin o persoană a murit, iar numeroase altele au fost rănite în atacurile armate produse luni seară în centrul oraşului Viena, conform unui bilanţ preliminar anunţat de autorităţile austriece.

„În acest moment, putem confirma următoarele informaţii: incidentul armat a început la ora 20.00, în zona Seitenstettengasse.


Indivizi înarmaţi au comis atacuri în şase zone din Viena. O persoană a murit, iar numeroase altele sunt rănite, inclusiv un agent de poliţie”, anunţă Poliţia din Viena, prin Twitter.

„Un suspect a fost împuşcat mortal de poliţie”, a precizat Poliţia, cerând presei să evite speculaţiile.

Potrivit publicaţiei Der Standard şi agenţiei APA, a fost ucis şi un agent de poliţie, iar altul este în stare gravă.

Cel puţin 15 persoane sunt spitalizate în urma atacului, au declarat surse citate de agenţia de presă APA.

Autorităţile pornesc de la premisa că este vorba de un atac terorist.

UPDATE 4  Austria a fost vizată de un „teribil atac terorist”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz, în cursul nopţii de luni spre marţi, după atacurile armate din centrul Vienei.

„Austria trece prin clipe foarte grele. Suntem victimele unui teribil atac terorist petrecut în capitala ţării”, a declarat Sebastian Kurz, citat de publicaţia Der Standard. „Gândurile mele sunt la victimele acestui atac”, a adăugat cancelarul Austriei, mulţumindu-le forţelor de ordine pentru intervenţia rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.