Ripensia nu crede în problemele Farului. Mesajul lui Cosmin Petruescu pentru Ianis...

Ripensia nu crede în problemele Farului. Mesajul lui Cosmin Petruescu pentru Ianis Zicu: „Nu plecăm pe fentă”

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii au parte mâine de un meci foarte important, ultimul din anul 2020. Restanţa cu Farul Constanţa reprezintă pentru Ripensia Timişoara o şansă de a scăpa de presiunea poziţiei din clasament, una care a fost evidenţiată de antrenorul dobrogenilor, Ianis Zicu. Acesta din urmă s-a plâns că va avea un lot de doar 13 jucători pentru întâlnirea de mâine.

„Ripi” – Farul nu s-a jucat la data stabilită din cauza cazurilor Covid de la timişoreni. Constănţenii nu au disputat o altă restanţă, cu „U” Cluj, meci al cărui rezultat la masa verde în favoarea „marinarilor” se lasă aşteptat. În contrast cu Mioveniul, care nu s-a prezentat la restanţa cu ripensiştii şi au primit victoria cu 3-0.

Pentru elevii lui Cosmin Petruescu situaţia s-a complicat şi mai mult după eşecul de vineri de la Cluj (0-1), într-o altă restanţă a Ligii 2. „Am spus-o imediat după meciul de la Cluj, gândurile noastre, în perioada scurtă care a trecut de la ultimul joc a fost în refacerea şi recuperarea fizică, mentală, după joc şi după deplasarea avută la Cluj. Am avut doar două antrenamente la dispoziţie, consider că ne-am atins obiectivele pe care le-am avut: unul de refacere şi unul de a puncta puţin pe partea tehnico-tactică. Îmbucurător e că băieţii au fost foarte receptivi, s-au implicat foarte bine, au răspuns foarte bine la solicitările noastre, motiv pentru care putem aborda şi cu mare încredere meciul cu Farul Constanţa”, a spus Cosmin Petruescu.

„Întâlnim o echipă foarte bună, într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare cred că este echipa de pe locul 1. În condiţiile în care li se vor atribui cele trei puncte la masa verde cu Universitatea Cluj, în caz contrar sunt pe locul 2, la un punct distanţă de echipele de pe 1.


E o echipă foarte bună, incomodă, care putea fi mai sus în clasament, dacă reuşeau să şi câştige punctele de pe teren propriu, unde cred eu că au avut mari probleme, în special din cauza terenului. Dar una peste alta Farul rămâne una dintre echipele bune ale seriei, au un obiectiv pe care nu şi l-au ascuns, acela de a intra în play-off şi a se bate cu şanse reale la promovare. Suntem pregătiţi pentru a da o replică pe măsură şi să nu uităm că şi noi în meciurile de pe teren propriu, cele disputate vreau să zic, chiar am făcut o figură frumoasă şi am avut rezultate bune spre foarte bune”, a precizat tehnicianul lui „Ripi”.

Vestea bună pentru trupa de la Pădurea Verde e că nu mai are probleme de lot, cu excepţia absenţei lui Neacşu, toţi jucătorii „Conferenţiarului” sunt apţi. Nu acelaşi lucru a spus Ianis Zicu despre efectivul alb-abaştrilor, care se va prezenta conform tehnicianului cu doar 13 nume pe Bega. Minusuri pe care Petruescu nu le crede: „Am urmărit declaraţia lui Ianis, am observat abilitatea de a muta presiunea pe noi vizavi de faptul că suntem o echipă disperată, aflată în criză de puncte. Într-adevăr suntem o echipă aflată în criză de puncte, urmează un meci important, dar nu decisiv, un meci pe care ni-l dorim să-l câştigăm, dar nu e decisiv pentru că mai sunt şase meciuri în primăvară, în plus, în funcţie de poziţia ocupată în clasament se mai joacă, 12, şase sau şapte partide… Nu putem vorbi de un meci decisiv. E aceeaşi abilitate pe care a avut-o ca jucător (n.r. Zicu), când încerca să-şi deruteze şi să-şi dribleze adversarii, dar îl asigur că nu plecăm pe fentă. Ce a uitat Ianis să spună e că, virgulă, cu aceeaşi formaţie cu care va veni mâine la Timişoara a eliminat Clinceniul, cu acelaşi 11(!), a câştigat cu Reşiţa după un joc foarte bun, suntem pregătiţi şi nu vom ceda la astfel de jocuri psihologice, dacă e să glumim puţin”.

Partida Ripensia – Farul se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena „Electrica”, meciul contează pentru runda a 14-a a Ligii 2. Înaintea partidei Farul se afla pe locul 12, cu 20 de puncte, ără punctele teoretic pe care le-ar primi cu „U”. Tot după 13 meciuri, „Ripi” are 15 puncte şi se află pe 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.