Trupa CEITREI susține un concert special de Crăciun la Filarmonica din Arad

Trupa CEITREI susține un concert special de Crăciun la Filarmonica din Arad

0
DISTRIBUIȚI

Formația arădeană CEITREI va susține un concert special de Crăciun sâmbătă 26 decembrie, de la ora 19, evenimentul urmând să fie difuzat pe pagina de Facebook a Filarmonicii din Arad.

Trupa a luat naștere în luna februarie a acestui an, la inițiativa lui Ciprian Mateian și Tiberiu Back. „Totul s-a întâmplat în urma unei întâlniri la mall, la o cafea, într-o zi friguroasă, pe vremea când puteai să mergi liniștit la mall… fără mască… fără distanțare… vremurile bune. După o discuție relativ scurtă, la o săptămână distanță, deja în luna februarie, a avut loc prima repetiție și se poate spune că s-a înființat oficial trupa, inițial numită CityProject, dar ulterior ajungându-se la numele mai simplu, scurt și la obiect, CEITREI”, au transmis membrii trupei.

Trupa a avut la bază ideea de trio, axându-se pe un gen muzical rock/progresiv, inspirată de Rush, Journey, Deep Purple, etc, oarecum umplând un gol în muzică rock românească. Până acum au avut două concerte pe terasă la Club Flex în Arad și în Oradea la Festivalul Bers Nova. Trupa a lansat primul single și videoclip, „Falling For You”. De asemenea se poate viziona pe Youtube și un „concert full” atât video cât și audio, filmat pe scena Filarmonicii Arad. În prezent, trupa se focusează pe lansarea primului album în primăvara anului viitor.

Tiberiu Back este un adevărat veteran al scenei muzicale arădene. A început în 1986 la Mezzo Mix Band. În 1996 a plecat pe vase de croazieră cu Domino Band și în vacanțe prin cluburi de jazz. În 2008 și 2009 acesta și-a desfășurat activitatea în trupele Waw cu Cipri și Petro, respectiv în Mamaia la trupa Vega Band. În 2013 se stabilește la București cu trupa Atelier, unde și-a petrecut o mare parte din carieră muzicală. Din anul 2020, oficial face parte din trupa CEITREI, care după spusele lui este „cel mai bun proiect din toată cariera mea”.

Ciprian Mateian are peste 30 de ani de activitate în domeniu, deci și el un adevărat veteran în scena muzicală băimăreană.


În anii ’90 a făcut parte din trupa băimăreană BMG (Baia Mare Group), cu care a lansat unul din albumele devenite cult în muzică rock românească, „Seven Steps”. A fost membru fondator al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăareni din jurul lui Narcisa Suciu și Paula Seling. Talentul de showman, compozitor, vocea și tehnică la chitară au dus la invitațiile de a fi membru al grupurilor Compact, Mircea Rusu și Mircea Tudoran (Sincron). În ultimii ani, Cipri a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră, împreună cu soția lui Lorena în formulă duo Alphard. Stabilit în Arad, Cipri și-a lansat în 2019 propriul studio de producție. În anul 2020, își continuă drumul în cariera să muzicală la chitară și voce în trupa CEITREI.

Sergiu Nădăban este cel mai tânăr membru din trupă. Și-a început oficial activitatea de muzician profesionist în anul 2010 alături de trupa Charisma, la Festivalul de muzică ușoară pentru copii și tineret „MUZRITM”, unde a fost desemnat cel mai bun solist instrumentist al festivalului. În 2012, la sfatul lui Lucian Nagy, participă la școala de vara internațională „Groove School” la Valencia în cadrul Berklee College of Music, unde este desemnat cel mai bun student al programului și primește o bursă „Full Tuition” pentru 2013 la unul din programele de top de vară „5 Week Performance Program” la Boston, în cadrul Berklee College of Music. În 2016 urmează cursul de Live Sound Engineering în cadrul SAE București, avându-l că profesor pe inginerul de sunet Radu Layer-Dobra. În 2017 termină Facultatea de Muzică și Teatru în Timișoara, secția Pedagogie, an în care se alătură și trupei de metal din Petroșani, Gothic, având concerte atât în țară cât și în Germania și Cehia. Tot în 2017, acesta se alătură și trupei timișorene, Kultika, cântând la unul din cele mai renumite și poate singurul festival de muzică metal extrem din România, Rockstadt Extreme Fest la Râșnov. În 2018, se alătură probabil uneia din cele mai importante trupe din scenă black metal românească și internațională, Sur Austru, continuarea mult apreciatei trupe timișorene Negură Bunget. Cu Sur Austru a avut turnee atât în țară, cât și în Italia, Franța, Olanda, Germania, Slovacia și Ungaria, cel mai important eveniment fiind în 2019, Sur Austru Simfonic, alături de Filarmonica Arad. În 2020 i se alătură lui Dragoș Moldovan, câștigător Vocea României 2019, și trupei CEITREI și își deschide studio de înregistrări și mix la Arad, JoyLive Sound. Alte trupe de menționat sunt Corso, Blackjack, Geonosis, Mere, Late November și Navighator, o trupa braziliană cu care acesta a colaborat la tobe pentru câteva piese, prin intermediul claparului lor Marcos Medina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.